Dar kartą įspėja saugotis sukčių

Kriminalai ir nelaimės

Nors Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės teigia ištisus metus vykdančios prevencines priemones, informuodamos vietos gyventojus, kaip apsisaugoti nuo sukčiavimo, smurtinių nusikaltimų, kišenvagysčių, rengia susitikimus su gyventojais, vis dar pasitaiko žmonių, kurie užkimba ant sukčių, prisistatančių policijos, „Sodros“, Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovais ar kitais pareigūnais, kabliuko.

Pranešama, jog pastaruoju metu dažnai Klaipėdos rajono gyventojams skambina telefoniniai sukčiai, kurie prisistato Vilniaus apskrities policijos komisariato pareigūnu Mindaugu Stravinskiu, teigiančiu, kad sulaikė du asmenis, pas kuriuos kratos metu buvo rastos neva jų asmens dokumentų kopijos, patvirtintos notaro. Vėliau patikslina, kad sulaikyti asmenys bandė iš Jūsų sąskaitos pervesti nemažas pinigų sumas.

Tokios apgaulės būdu rugpjūčio 2  d. nukentėjo moteris, kuri prarado 12 000 eurų – iš jos sąskaitos pinigai dalimis buvo pervesti į kitų žmonių sąskaitas.

Tačiau pasitaikė ir budresnių rajono gyventojų.

Liepos 31 d. kita moteris sulaukė neva to paties tyrėjo iš Vilniaus skambučio, kuris teigė, kad buvo įsilaužta į jos banko sąskaitą. Moteris nustebo, kad skambinęs vyras padiktavo jos asmens kodą ir sujungė su neva banko specialistu. Ji, supratusi, kad tai sukčiai, padėjo ragelį, ir pati paskambinus į banką užsiblokavo sąskaitą. Banko specialistas patikino, kad pinigai yra sąskaitoje ir niekas neatliko jokių pavedimų.

Be to, padaugėjo skambučių, kuomet gyventojai viliojami pelningais investavimo pasiūlymais. Šie skambučiai išsiskiria tuo, kad dažniausiai skambinama iš užsienio šalies (kalbama rusų arba anglų kalba), o pašnekovo dėmesį bandoma patraukti itin pelningu investavimo pasiūlymu. Daugeliu atvejų žmonės nesusivilioja tokiais pasiūlymais. Tačiau tais kartais, kai tokiu pasiūlymu nusprendžiama pasinaudoti, rezultatas visada būna vienodas – gyventojai praranda savo lėšas ar santaupas. Žmonės dažniausiai netenka kelių šimtų eurų.

Taip pat sulaukiama pranešimų, kad žmonės gauna SMS žinutes, jog laimėjo 1000 eurų ir telefoną. Prašoma pasipildyti sąskaitą telefonu, norit atsiimti laimėtą prizą.

Klaipėdos apskrities policija dar kartą kreipiasi į piliečius ir primena, kad policija, banko darbuotojai, „Sodra“, Valstybinė mokesčių inspekcija ar jokia kita įstaiga niekada neskambina piliečiams ir neprašo pervesti pinigų už tam tikras paslaugas, neprašo prisijungimo prie interneto bankininkystės kodų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdiečiai toliau dovanoja sukčiams tūkstančius

Klaipėdos policija pranešė apie tris naujus penktadienį užfiksuotus atvejus, kai klaipėdiečiai sukčiams padovanojo tūkstančius eurų. 54-erių vyras pranešė, kad ketvirtadienį ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Nuomonės

Atsargiai: kobrus.lt gelia kaip tikra kobra

„Vietoj siūlytos lininės suknelės įdėjo kinietišką su sintetika, prekė neatitinka tikrovės, ir pavadinimus įmonės keičia, nepatikima ir niekam nerekomenduoju. Grąžinti ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Vienišo asmens išmoką gauna 230 tūkst. žmonių: ji skiriama be prašymo

„Sodra“ praneša, jog šiais metais numatyta skirti per 110 mln. eurų vienišo asmens išmokoms – jas gauna visi Lietuvoje gyvenantys ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This