Rotary sporto žaidynės – Nidoje

Regionas

Paskutinį vasaros savaitgalį šimtai rotariečių su šeimomis susirinks į Nidoje vyksiančias tradicines sporto žaidynes – Rotariadą.

Jau aštuonioliktą kartą rengiamoje rotariečių sporto šventėje tikimasi sulaukti arti tūkstančio dalyvių iš Lietuvos Rotary, Rotaract, Interact klubų bei svečių iš užsienio šalių.

Pirmą kartą Nidoje vyksiančioje šventėje rotariečiai susirungs 13-likoje skirtingų sporto rungčių, tokių, kaip paplūdimio tinklinis, krepšinis, šachmatai, tenisas, biliardas, sportinė žvejyba. Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

„Mums garbė ir malonumas priimti tokį būrį žmonių, turinčių kilnių idėjų ir tikslų, mokančių sveikai ir prasmingai leisti laiką, vertinančių bendrystę ir kuriančių brandesnę, bei jautresnę visuomenę“, – pranešime cituojamas Rotariados partnerės Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Pirmą kartą Nidoje vyksiančioje šventėje rotariečiai susirungs 13-likoje skirtingų sporto rungčių, tokių, kaip paplūdimio tinklinis, krepšinis, šachmatai, tenisas, biliardas, netgi sportinė žvejyba. Varžybose bus išdalinti 27 medalių komplektai.

Ypatingoje vietoje rengiamoje šventėje ir apdovanojimai bus ypatingi – medalius ir taures pakeis specialiai Rotariadai gaminamos vėtrungės.

Nors visus vienys sportas, tačiau šventės dalyviams rengiama kur kas daugiau pramogų. Tai ir pažintinis – orientacinis pasivaikščiojimas Nidoje „Ieškome lobių“, išskirtinė ekskursija – žygis į Grobšto rezervatą, ekskursija kanojomis į Parnidžio kopą, saulės palydos prie jūros ir kt.

„Mūsų tikslas yra ne tik sportuoti ar išsiaiškinti sportiškiausius Lietuvos „Rotary“ klubus, bet ir surinkti lėšas kilniems tikslams. Šių metų misija – paremti Lietuvos neįgaliųjų irklavimo čempioną, kandidatą į 2020 m. Tokijo paralimpines žaidynes, klaipėdietį Augustą Navicką. Tikime, kad Lietuvos vėliava ten bus iškelta labai aukštai“, – sakė Lietuvos Rotary apygardos 1462 valdytojas, neringiškis Arūnas Burkšas.

INFORMACIJA 

Rotariada pirmą kartą buvo suorganizuota 2002-aisiais Palangoje. Joje dalyvavo 7 Rotary klubai kurie varžėsi 3-ose sporto rungtyse. Per 18 metų šventė užaugo iki masiškiausio Lietuvos Rotary renginio. 9 kartus ji buvo rengta Palangoje, 4 – Druskininkuose, po kartą – Klaipėdoje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose. Šiuo metu Lietuvoje veikia 56 Rotary klubai, vienijantys daugiau nei 1600 narių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This