Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
2025-07-17 |
Kebabų entuziastų bendruomenė „Kebab Guru“ atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad Lietuvoje greitojo maisto restoranuose pavalgyti vis dar kainuoja mažiau nei nueiti dienos pietų, kurie, „Verslo žinių“ duomenimis, 2025 m. Lietuvoje kainavo vidutiniškai 7,63 Eur. Nuo 2019 m. pabaigos vidutinė dienos pietų kaina išaugo apie 40 proc.
Iš viso „Kebab Guru“ komanda ištyrė 202 greitojo maisto kebabų restoranų kainas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Mažeikiuose. Paaiškėjo, kad kebabai brangiausiai kainuoja Klaipėdoje – vidutiniškai 6,32 Eur. Palyginti, Mažeikiuose šis patiekalas vidutiniškai kainuoja 5,46 Eur. Vilniuje ir Kaune kainos yra panašios: sostinėje kebabas kainuoja 5,98 Eur, Kaune – 5,94 Eur. Šiauliuose vidutiniškai teks pakloti 6,17 Eur.

Maža mėgstamų bulvyčių porcija Lietuvoje vidutiniškai kainuoja 3,03 Eur. Brangiausiai šis patiekalas kainuoja Šiauliuose (3,37 Eur), o pigiausiai – Mažeikiuose (2,8 Eur).
Už mažą kompleksą, į kurį įeina mažas kebabas, bulvytės ir gėrimas, Lietuvoje vidutiniškai teks sumokėti 9,01 Eur. Pigiausiai toks kompleksas kainuoja sostinėje (vidutiniškai 8,81 Eur), o daugiausiai – Kaune (9,76 Eur). Tiesa, nemažoje Lietuvos dalyje greitojo maisto restoranų kompleksų kainos jau viršija ir 10 eurų.
Brangiausią Lietuvoje kebabą galima rasti Kaune ir Vilniuje – dviejuose restoranuose jis kainuoja net 10 eurų. Na, o pigiausią kebabą galima suvalgyti Šiauliuose – jis kainuoja vos 4 eurus.
„Verta pastebėti, kad kebabas kebabui nelygus. Skiriasi jų dydis, sudėtis, kartais net ir du maži kebabai iš skirtingų restoranų gali skirtis keliais šimtais gramų. O štai, pavyzdžiui, bulvytės visur kainuoja panašiai – apie 3 eurus,“, – sako „Kebab Guru“ vadovas Rokas Petrošius.
Pigiausias kebabas Kaune kainuoja 4,1 Eur. Klaipėdoje daugiausiai šis patiekalas kainuoja 7,5 Eur, o mažiausiai – 4,5 Eur. Vilniuje kaina svyruoja nuo 4,2 iki 10 eurų, Šiauliuose – nuo 4 iki 8 eurų, Mažeikiuose – nuo 4,6 iki 6 eurų.
Teigiama, kad prie augančių restoranų kainų Lietuvoje prisideda ir maisto vežiojimo programėlės „Wolt“ bei „Bolt“. Maži restoranai be šių programėlių išgyventi dažnai tiesiog negali, tačiau tuo pat metu joms tenka atiduoti net apie trečdalį pajamų arba gerokai pakelti savo kainas, dėl to klientai taip pat būna priversti rinktis maistą kitur.
Parengta pagal pranešimą spaudai
Parašykite komentarą