Klaipėdos universitete – tradicinė vydūniška konferencija (1)

Sveikata
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-03-21

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir skaidrią būtį Vydūno keliu”. Tai jau 24 metus skaičiuojanti nacionalinė mokslinė praktinė konferencija, kuri suburia Vilhelmo Storostos – Vydūno kūrybos, minčių, skleistų idėjų sekėjus ir puoselėtojus, Klaipėdos universiteto akademinę bendruomenę.

Penktadienį, kovo 22-ąją, vyksiančios šių metų konferencijos pagrindinė mintis – įprasminta atmintis žinių sklaidoje. Pasveikinti konferencijos dalyvių šiemet atvyks ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė.

Šių metų konferencija išskirtinė ir tuo, kad jos metu dalyviai galės ne tik paklausyti įdomių pranešimų, bet ir padiskutuoti sveikatinimo ir sveikatos tausojimo, profilaktikos klausimais. Mokslinė konferencijos dalis šiais metais kviečia klausytojus į keturias sekcijas: Sveikatos ir socialinės gerovės link; Filosofiniai sveikos gyvensenos aspektai; Visuomenės sveikata ir fizinis aktyvumas; Papildomoji ir alternatyvioji sveikatos priežiūra.

Konferencijos metu veikiančiose sveikatos dirbtuvėse ir laboratorijose bus galima ne tik įsigyti įvairių sveikatinimo priemonių bei produktų, bet ir susipažinti su šių produktų kūrimo procesu.

Konferenciją užbaigs renginys „Vydūnas – Tautai ir valstybei“, kuriame skambės Mažosios  Lietuvos liaudies dainos, Rimos Palijanskaitės sudarytos knygos „Vydūnas. Kaip tapti saulėtu žmogumi“ ištraukų skaitymai, pranešimai ir diskusijos apie Vydūno įkvėptas idėjas.

Konferencijos programą rasite čia. Konferencija vyks KU Aula Magna auditorijų komplekse (Herkaus Manto g. 90-2, PC „Studlendas“). Dalyvių registracija nuo 9 val., renginio atidarymas – 10 val.

Žymos: |

Įrašo “Klaipėdos universitete – tradicinė vydūniška konferencija” komentarų : 1

  1. Šūdmaliai projektinių pinigų ėdikai parašė:

    Kokia dar sveika gyvensena kuomet vanduo užterštas, maisto kokybės it užterštumo PC niekas netikrina o kokiu oru kvėpuojame niekam neįdomu? Marš apsimetėliai protestuoti prieš taršą ir miškų kirtimą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Poternoje kuriama nauja kultūrinė erdvė: pristatys šv. Jono bažnyčią

Įsibėgėjus pavasariui, planuojama, Muziejų naktį duris atvers Klaipėdos universiteto (KU) mokslininkės, archeologės dr. Raimondos Nabažaitės iniciatyva kuriama nauja kultūrinė erdvė, ...
2024-02-23
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This