Kurgi tie valytojai?* (16)

Spyglys
Spyglys
2024-03-27

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė.

„Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. Ir valymo mašinėlės per tą pačią vietą važiuoja po 2 kartus per dieną. O Tilžės g. atkarpa nuo Švyturio daryklos iki Sendvario mokyklos valymo mašinos dar nė karto nematė“, – rašo klaipėdiškė, pridėjusi atitinkamas nuotraukas.

Ir negali dygliuotasis nesutikti su teiginiu, kad miesto valdžia labai jau gyrėsi, jog šiame fronte dirba kaip nauja šluota.

„Klaipėdos gatves prižiūrinčios bendrovės, nelaukdamos, kol atšils orai, pradėjo mechanizuotai valyti gatves nuo per žiemą jose susikaupusio purvo bei sniego ir lietaus sunešto smėlio. Šis darbas yra išties svarbus, siekiant užtikrinti miestiečiams kaip įmanoma švaresnį orą, estetišką vaizdą“, – dar kovo pirmąją savivaldos internetiniame sienlaikraštyje ir kitose priemonėse buvo cituojamas miesto burmistras Arvydas Vaitkus.

Tai jeigu vienas iš seniausių išvažiavimo/įvažiavimo iš mūsų miestuką kelių taip neprižiūrimas, tai kas dedasi kitur ir ko vertos tokios burmistro pagyros?

 

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

Žymos: | | |

Atsakymų į “Kurgi tie valytojai?*”: 16

  1. Janina parašė:

    Taip pat ir Kretingos g-ve ir Kastonu ,Valstieciu ,salygatviai is viso nevalomi o gatve tik Kretingos truputi valoma .

  2. Linas parašė:

    jooo, tas Tilžės gatvės kampelis apleistas iki negalėjimo. kaip miesto juodoji skylė, atrodo, kad žmonės ten net bijo eiti. matyt ir valymo mašinos bijo ten važiuot!!

  3. Mero kabineto Vaitkus parašė:

    Jau beveik metus sėdžiu valdžioje, o mano „korešai” Dambrauskas, Tuma ir Taraškevičius ir kiti – apskritai nuo neatmenamų laikų. Tad liaukitės, paprasti miestelėnai burnoti – miestas priklauso mums, o ne jums, tad kada norim tada valysim, ir ką bei kada norim tą ir darysime, aišku? Svarbu aplink mūsų trobesius švaru, o kad kitur mieste betvarkė – DZIN!

  4. Stebėtojas parašė:

    Visuose Lietuvos miestuose ta pati situacija.Technikos daug ,o naudos šnipštas.Arba šluojant dulkės kyla ir teršia orą miestuose.

  5. Vika parašė:

    O kur rankų darbas…

  6. oikerionikas parašė:

    Oi. Ryt atlėks KLAP vakuminė valymo mašina. Jei rasime nors vieną trukdantį darbus automobilį – kaltinkit A. Vaitkų

    • Rajono gyventoja. parašė:

      Ar pastebėjot, valo tik vieną gatvės pakraštį ir giriasi, kad valo. O kito pakraščio nemato. Tokia pat yra ir Mokyklos gatvė. O kokie šaligatviai? Ten, kur neprieina valyt mašina turi būti nuvalyta rankiniu būdu. Mat taupo pinigus, kad daugiau liktų sau į kišenę.

    • GGG parašė:

      Oi, oi atlėk į Baltijos prospekto šalutine gatve pažiurėsim ką ta tavo vakuminė mašina gali , greičiausia tik triukšma kelti ir kura deginti…
      Niekam neidomu kokiom priemonėm, ir kaip turi būti organizuojamas darbas, tam mokami pinigai, kad miestas būtu išvaltyas, turbut meras nori kad kibiras pernykščiu lapu, žvyro, purvo atsirast prie kabineto durų…

  7. Hm parašė:

    Žiūriu į nuotraukas ir matau, kad gatvės asfaltas švarus, nušluotas. Bet ten, šalikelėje, kur stovi mašinos – jovalas. Tai ką daryt, Spygly? Mašinas nukėlinėti, ar ką?

    • Oi parašė:

      Pirma, gatvė yra per visą jos plotį, jeigu ką. Net ir foto matyti, kad nešvaru yra net ten, kur nėra auto.

    • Aldona parašė:

      Mašinų nukėlinėt nereikia, reikia tinkamai organizuoti valymo procesą, t.y. kelio ženklus pastatyti, kad tam tikromis dienomis nestatytų mašinų vienoje ar kitoje kelio pusėje.
      Teko tai matyt Šiauliuose, spec.transportas valo kelkraščius pagal suderintus grafikus ir tuomet tokio jovalo nėra.

    • Pastebėjimas parašė:

      Akurat, tvarkos Šiauliuose daugiau matyti, nors tobulėti ir jiems dar yra kur. Pinigų turi mažokai, bet daro nemažai. Gal dėl to, kad jų meras neblogas ūkininkas (beje, socdemas) ir jau senokai mieste tvarkosi, įpratęs, o kas dėl mūsiškio, tai dar labai neaišku, kaip jam seksis po metų-kitų. Pagyvensim – pamatysim.

  8. GGG parašė:

    Tai visas miestas toks…

    • Rajono gyventoja. parašė:

      Ar pastebėjot? Vienas gatvės pakraštys nuvalytas. O kitam visos šiukšlės. Ir šaligatviai nevalomi. Tokia pat ir Mokyklos gatvė. Ten , kur neprivažiuoja valyt mašina, turi būt nuvalyta rankiniu būdu. Bet taupo pinigus, kad būt sau didesnės algos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kodėl Verslo grupės vadovu Arvydas Vaitkus paskyrė save?*

Pats save paskyrė… Dėl garbės? Garbės ir pripažinimo jam, jo nuomone, žinoma vis dar trūksta, – tai matyti iš šalies ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos kultūros paveldas kasdien vis gražėja*

Gražiausias gražėjančio Klaipėdos kultūros paveldo pavyzdys – Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinis skyrius, Tomo g. 2. Šis pastatas pretenduoja tapti ...
2024-05-11
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This