Sąjūdžio parke – mažieji paspirtukininkai

Švietimas

Sąjūdžio parke įpratę mankštintis klaipėdiečiai trečiadienio  rytą buvo maloniai nustebinti, išvydę margaspalviais balionais bei ryškiomis aplikacijomis pagražintą nedidelį parko plotą.

Netrukus jame pasklido vaikų balsai – šalia įsikūrusio lopšelio- darželio „Aitvarėlis“ kolektyvas savo auklėtiniams surengė smagias paspirtukininkų varžybas.

Nors jose nugalėtojai renkami nebuvo, mažieji vis tiek iš paskutiniųjų stebėsi kuo greičiau įveikti  pažymėtą trasą. Auklėtojoms teko net imtis atsargumo priemonių – ties posūkiu „reguliuoti“ eismą, kad darželinukai per skubėjimą griūdami nesusižeistų.

Traumų, regis, išvengti pavyko, užtat gera nuotaika visai dienai užsikrėtė ne tik patys varžybų dalyviai, bet ir juos nuo suolelio stebėję senjorai.  

Mėgsta sportuoti

Pietinėje miesto dalyje esantį Sąjūdžio parką yra pamėgę įvairaus amžiaus aplinkinių mikrorajonų gyventojai. Jame nutiesti patogūs pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengti stacionarūs treniruokliai, vaikų žaidimo aikštelės, sutvarkyta žalioji zona.

Čia visais metų laikais galima sutikti ir vyresnio amžiaus klaipėdiečių, praktikuojančių vis labiau populiarėjantį vaikščiojimą su šiaurietiškomis lazdomis, ir aplink ką tik baigtą tvarkyti stadioną bėgiojančiųjų, ir dviračius minančiųjų, ir kitaip besimankštinančių miestelėnų. O ką jau bekalbėti apie savo augintinius parke vedžiojančius aplinkinių namų gyventojus.

Parką yra pamėgusios jaunos mamos su mažyliais, jame per fizinio lavinimo pamokas dažnai sportuoja šalia įsikūrusios P. Mašioto progimnazijos moksleiviai bei vaikai  iš aplinkinių namų.

Autorės nuotr.

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vyks bendruomenės šventė „Būkime kartu“

Jau šį šeštadienį, 11-14 val., Klaipėdos Sąjūdžio parke (Laukininkų g. 30) vyks tradicine tapusi kasmetinė Klaipėdos miesto bendruomenės šventė „Būkime ...
2023-09-21
Skaityti daugiau

Miestas

Vandalams užkliuvo ukrainiečių geranoriškumo ženklas

Vandalai sudaužė Sąjūdžio parke pastatytą informacinę lentelę, liudijusią apie čia pernai birželį karo pabėgėlių iš Ukrainos surengtą gerumo akciją. Daugiau ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Sąjūdžio parke - lauko skaitykla

Jau keletą metų vasaromis Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka miesto parkuose ar paplūdimiuose įkuria lauko skaityklas. Šiais metais tokia ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This