Šokių pamoka senjorams

Sveikata

Žurnalistė, buvusi „Žemaičių alkieriaus” vadovė Janina Zvonkuvienė jau irgi senjorė, bet ji daug juda, yra aktyvi renginių dalyvė ir sveikata nesiskundžia Palmiros Mart nuotr.

Spalio 1-ąją minima Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena.

Ta proga Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistai kviečia uostamiesčio senjorus į atvirą šokių pamoką, kuri vyks spalio 2 d.11.00 val. Danės skvere (prie vaikų žaidimo aikštelės).

Fiziškai pasyvi gyvensena skatina sergamumą ir priartina mirtingumą senatvėje nuo lėtinių neinfekcinių ligų. Kadangi su amžiumi vis mažiau judame, būtina nuolat skatinti  tam tikrą fizinį  aktyvumą.

Atsižvelgdami į pagyvenusių asmenų poreikius, visuomenės sveikatos  specialistai rekomenduoja įvairių stilių šokius. Raumenų jėgos, aerobinės ištvermės, judesių koordinacijos ir pusiausvyros treniruotės teigiamai veikia kūną, širdies ir kraujagyslių sistemų būklę, kasdienio gyvenimo funkcinius gebėjimus ir sumažina atsitiktinio griuvimo riziką. Yra daug skirtingų šokių stilių, kurie ganėtinai paprasti, patrauklūs ir naudingi sveikatai. Be to, šokiai suartina žmones, kelia nuotaiką.

Pagyvenę žmonės turėtų ne mažiau kaip 3 kartus per savaitę treniruoti judesių koordinaciją bei pusiausvyrą, kad išvengtų galimų griuvimų, kaulų lūžių. Taip pat ne rečiau kaip 2 kartus per savaitę būtina stiprinti pagrindinių (stambiųjų) raumenų grupių jėgą.

Fizinis aktyvumas (kartu su kitais sveiko gyvenimo būdo veiksniais) gali senjorams pailginti aktyvaus ir nepriklausomo gyvenimo metus bei sumažinti funkcinį apribojimą bei socialinę izoliaciją.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Išgyventi vasarą: „Eurovaistinė“ konsultuos senjorus

Kai vasaros Lietuvoje vis dažniau lepina karštais orais, ne vienas susiduria su sveikatos sutrikimais – padidėjęs kraujospūdis, silpnumas, galvos svaigimas, ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senjorai smagiai palydėjo senuosius metus

Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacija (KMPŽA) vienija keturiolika įvairių muzikos sričių ir žanrų meno mėgėjų kolektyvų: liaudiškų šokių kolektyvą „Sidabrinė ...
2023-01-02
Skaityti daugiau

Sportas

Europos judumo savaitę - ir futbolas vaikštant

Futbolas vaikščiojant – tai mažojo futbolo versija, kuri sugalvota ir reglamentuota kaip atskira žaidimo rūšis, siekiant įtraukti į žaidimą senjorus. ...
2022-08-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This