Klaipėdos uostas vėl reklamuojasi Minske

Uostas ir jūra

Minske vykstančios Baltarusijos transporto savaitės renginiuose jau vienuoliktą kartą dalyvauja ir Klaipėdos uostas. Tarptautinėje transporto ir logistikos parodoje „Transportas ir logistika” Klaipėdos stende šįkart prisistato gausus būrys uosto įmonių.

Baltarusijos transporto savaitės renginius tradiciškai pradėjo konferencija, skirta Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimui.

Baltarusijos kroviniai Klaipėdos uoste sudaro apie trečdalį visų uoste perkraunamų krovinių. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Baltarusija yra svarbus Klaipėdos uosto partneris, tad dalyvavimas šiuose renginiuose yra puiki proga pristatyti Klaipėdos uostą bei perspektyvinius uosto projektus. Klaipėdos uosto tikslas yra sudaryti kuo palankesnes sąlygas savo partneriams, kad jie savo prekėms ir produkcijai rinktųsi kelią per Lietuvos uostą. Tad ir susitikimai su esamais ir potencialiais partneriais atveria galimybes toliau plėtoti sėkmingą bendradarbiavimą”, – pranešime cituojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Plenarinėje Baltarusijos savaitės renginių sesijoje „Baltarusijos Transporto ir logistikos sistemos sujungimas su Šilko kelio ekonomine juosta” A. Vaitkus pristato Klaipėdos uosto veiklą bei vystymo perspektyvas.

Baltarusijos kroviniai Klaipėdos uoste sudaro apie trečdalį visų uoste perkraunamų krovinių.

Baltarusijos renginių savaitėje, kurios metu vyksta parodos, forumai, seminarai, dalyvauja apie 80 įmonių iš devynių valstybių. Jungtinėje Klaipėdos jūrų uosto 80 kv. m ekspozicijoje šiemet dalyvauja 11 uosto įmonių: AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“, UAB Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „BEGA“, AB „Klaipėdos nafta“, UAB „Birių krovinių terminalas“, UAB „BPA“, LIMARKO grupės bendrovės, UAB „Baltijos pervežimai“, UAB „VPA Logistics“, UAB „Jungtinė ekspedicija“, UAB „Pamario dvaras“, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This