Po „Kibernetiniu skydu” – ir „Klaipėdos nafta”

Uostas ir jūra

Spalio 2-4 d. Lietuvoje vykdomos antrosios Lietuvos nacionalinės kibernetinio saugumo pratybos „Kibernetinis skydas 2017“.  Jose dalyvauja ir valstybės valdoma AB “Klaipėdos nafta”, naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė.

Pratybų akimirka. KN nuotr.

„Virtualus pasaulis ir kibernetinės grėsmės neturi ribų nei tarp šalių, nei tarp organizacijų, todėl labai svarbu drauge su Lietuvos institucijomis stiprinti glaudų bendradarbiavimą siekiant užkirsti kelią galimoms kibernetinėms grėsmėms. Tokio tipo pratybos būtinos, nes kibernetinės grėsmės ir atakos tampa vis rafinuotesnės, o jų žalą darantis poveikis gali turėti įtakos nacionalinių informacinių sistemų ir infrastruktūros funkcionalumui, todėl KN bendrovės atsakingi darbuotojai prisideda prie pratybų ir aktyviai dalyvauja mokymuose “, – bendrovės pranešime spaudai cituojamas jos generalinis direktorius, Mindaugas Jusius.

Kibernetinio saugumo ir telekomunikacijų tarnybos prie Krašto apsaugos ministerijos rengiamose pratybose bus tikrinamos Nacionalinio kibernetinių incidentų valdymo plano procedūros ir plėtojama institucijų bei įmonių sąveiką.

Pratybos „Kibernetinis skydas“ susideda iš dviejų dalių: teorinių–procedūrinių ir praktinių–techninių mokymų. Techninės pratybų dalies metu – spalio 3-4 d. – Lietuvos institucijų ir įmonių kibernetinio saugumo specialistai, suskirstyti į komandas, treniruojasi suvaldyti ir atremti kibernetines atakas specialiai pratyboms sukurtoje virtualioje informacinėje infrastruktūroje ir užtikrinti jos teikiamų paslaugų funkcionavimą, koordinuojant veiksmus tarp skirtingų institucijų.

 

 

1 Comment

  1. Rytis

    Labai šaunu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

Oficialiai nebeliko „Klaipėdos naftos“

Nuo trečiadienio valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ tęsia veiklą nauju juridiniu pavadinimu – AB „KN Energies“. Pavadinimo keitimas esą yra ...
2024-01-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

KN tapo keturių Vokietijos SGD terminalų komercine operatore

Nuo sausio 10 d. AB „KN Energies“ tapsianti „Klaipėdos nafta“ (KN) 2024-uosius metus pradeda pergale viešajame konkurse dėl keturių suskystintųjų ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This