Išmanieji miestai – jau ne utopija?

Verslas

Įkvepiančios paskaitos, pokalbiai apie išmaniuosius miestus, išmaniąsias kultūros ir sporto srities technologijas, robotikos užsiėmimai, apskritojo stalo diskusijos ir kiti inovacijų svarbą nagrinėjantys renginiai – visa tai nuo pirmadienio, spalio 9 d., sudarys prasidedančios „Inovacijų savaitės 2017“ turinį.

Šiais metais net septyniuose šalies miestuose vyksiantis projektas suburs Lietuvos verslo, mokslo, viešojo sektoriaus atstovus ir jaunimą dalytis mintimis apie išmaniąją ateitį.

Nemokami „Inovacijų savaitės 2017“ renginiai vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir Marijampolėje.

Renginiai bendruomenes kvies kurti modernius miestus, kuriuose patogu ir sveika gyventi, paprasta naudotis viešosiomis paslaugomis, o pasitelkiami tvarūs sprendimai tausoja aplinką.

„Šiandien daugeliui žmonių išmanieji miestai siejasi su ateitimi ar net moksline fantastika, tačiau nemažai jau dabar miestuose diegiamų sprendimų – elektromobilių stotelės ar energiją taupantis apšvietimas – yra būtent išmaniojo miesto elementai. Jau netrukus bet kuris modernus, aplinką tausojantis ir patogus gyventi miestas neišvengiamai bus ir išmanusis“, – sakė pranešimą apie miestui naudingas inovatyvias idėjas skaitysiantis dr. Dalius Misiūnas.

„Inovacijų savaitės“ renginius, kurie vyks Klaipėdoje, rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This