Mieste pradedamas šildymo sezonas

Miestas, Svarbu

Nors sinoptikai kitą savaitę prognozuoja sugrįšiant bobų vasarą, Klaipėdos miesto savivaldybės valdininkai  nusprendė nuo spalio 11 d., trečiadienio, mieste įjungti šilumą.

Palmiros Mart nuotr.

Šildymo sezonas pradėtas, nesulaukus rekomenduojamos vidutinės paros temperatūros normos, kai trijų iš eilės parų temperatūra turi būti ne aukštesnė 10 laipsnių. Radiatoriai butuose paprastai įjungiami per 2-3 dienas, priklausomai nuo daugiabučių administratorių pasirengimo.

Apsidrausdama, kodėl paankstino šildymo sezono pradžią, savivaldybė primena, kad daugiabučių namų gyventojai turi teisę šildymo sezoną pradėti ar pabaigti savo iniciatyva. Tam turi pritarti dauguma namo patalpų savininkų (50 proc. + 1).  Sprendimą pradėti šildymo sezoną anksčiau ar vėliau, nei jo pradžią paskelbė savivaldybė, organizuoja daugiabučių namų valdytojai – bendrijos pirmininkas arba namo administratorius.

2012 m.  šildymas įjungtas spalio 17 d., 2013 m. – spalio 15 d., 2014 m. – spalio 22 d.  O štai 2008 m. radiatoriai daugiabučiuose  šilti pradėjo tik spalio 27-ąją. Ankstinti šildymo sezoną pradėta nuo  2015-ųjų. Tada šiluma įjungta spalio 9 d.,  2016 m. – spalio 10 d., o pernai, kaip ir šiemet,  spalio 11 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Klaipėda tęs šildymo sezoną

Vilniui paskelbus apie šildymo sezono pabaigą, Klaipėda šią savaitę dar planuoja šildyti gyventojų namus ir valstybines įstaigas. Kaip Eltą informavo ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Tyrimas: ką savo daugiabučiuose nori matyti gyventojai?

Dauguma Lietuvos gyventojų nori, kad jų daugiabučiuose namuose būtų įrengtos parduotuvės, kepyklėlės, sporto klubai ir klinikos. Ranka pasiekiamų paslaugų ypatingai ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Miestas

Avarijų daugiabučių nuotekų tinkluose - perpus mažiau

Daugiabučius administruojanti bendrovė „Mano BŪSTAS“ skelbia, kad pasitelkusi inovatyvius sprendimus ir atlikusi išsamią analizę rado efektyvų būdą, padedantį apsaugoti gyventojus ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This