Baigėsi kruizų sezonas

Uostas ir jūra

Klaipėdos uoste baigėsi kruizinis sezonas. Jis, anot Uosto direkcijos, yra rekordinis kruizinių keleivių skaičiumi.

„Kasmet kruizinis sezonas vis labiau džiugina. Pernai turėjome 53 laivus, o šiais metais sulaukėme 63. Jais atplaukė beveik 75 tūkstančiai keleivių. Žvelgiant į kitų metų tendencijas, atrodo, kad pasieksime dar geresnius rodiklius – jau dabar į Klaipėdą užsiregistravo atplaukti 64 laivai“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Kitąmet Klaipėdos kruizinis sezonas bus praturtintas dviem naujomis kruizinėmis linijomis. Į uostamiestį pirmą kartą atplauks „Cunard Line“ ir „Azamara Cruises“ kompanijų laivai.

„Norėdama pritraukti kuo daugiau turistų į Klaipėdą, Uosto direkcija skiria itin daug dėmesio dalyvavimui tarptautinėse parodose, renginiuose bei projektuose. Turime nuolat mąstyti, kuo gi nustebinti turistus, ką Klaipėdoje jie gali atrasti naujo, ko nėra kituose uostuose“, –  per spaudos konferenciją kalbėjo A. Vaitkus.

Jau kitais metais Uosto direkcijos iniciatyva kruizinių laivų keleiviams ketinama pasiūlyti modernią naujovę – nemokamą elektroninį gidą. Ši mobilioji programėlė bus nemokama, ji padės turistams susipažinti su uostamiesčio lankomiausiais objektais. Apie juos audiogidas pasakos trijomis kalbomis. Projektui Uosto direkcija gavo Europos Sąjungos finansavimą pagal projektą „Žaliasis kruizų uostas“.

Apskaičiuota, kad iš kruizinės laivybos Klaipėdos uostas šiais metais gaus 749 tūkst. eurų pajamų – tai sudaro 1,76 proc. visų uoste surenkamų rinkliavų.

Nepaisant Uosto direkcijos optimizmo, kruizinį turizmą kai kurie verslininkai vertina skeptiškai. Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų  Turizmo komiteto pirmininkas Gintautas Bertašius neseniai jį sarkastiškai buvo pavadinęs „turistų krovos darbais“

Klaipėdos turizmo, kultūros ir informacijos centro vadovė Romena Savickienė yra įsitikinusi, kad kruizinis turizmas yra naudingas miestui. Anot jos, organizacijos „Cruise Baltic“ atliktas tyrimas rodo, kad į Klaipėdą atplaukęs turistas per dieną čia vidutiniškai palieka 25-45 Eur. Tad jei kaip atspirties tašką imtume 20 Eur, šiemet vis tiek tokie turistai uostamiesčiui jau atvežė mažiausiai 1,5 mln. Eur.

„Tikslas yra pasiekti, kad per sezoną atplauktų apie 100 laivų – maksimumas, kiek galėtų priimti mūsų uostas“, – anksčiau yra sakiusi R. Savickienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This