Kelionės po parodas – su šunimis

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) vienuoliktąjį kartą vykstančioms „Vaikų kultūros dienoms 2017“ pasiūlė išskirtinai unikalų projektą – ekskursijas po parodų instaliavimo užkulisius su terapiniais šunimis.

Kleopatra ir Lota

Ekskursija su terapiniais šunimis – visiškai naujas, bandomasis edukacinis projektas, pasiūlytas vienos iš terapinių šunų šeimininkių, KKKC darbuotojos Ingos Norkūnienės. Tačiau  trims pakaitomis ekskursijose dalyvausiantiems šunims Kleopatrai, Lotai ir Kuršiui susitikimas su vaikais nebus naujiena.

A. Kubaičio nuotr.

Pasak kaniterapeutės Loretos Jurkuvienės, šie šunys nuolat dalyvauja užsiėmimuose su seneliais ir vaikais, turinčiais negalią, padeda jiems mokytis, ugdyti socialinius įgūdžius, užmezga emocinį ryšį ir tampa motyvatoriumi vaikui ar senoliui stengtis kuo geriau atlikti tam tikrus veiksmus, praneša KKKC. Paklausta, kokie šunys gali tapti terapiniais, L. Jurkuvienė pasakojo: „Tikrai ne kiekvienas šuo turi savybių, būtinų kaniterapijai. Šiuos gyvūnus labai atidžiai renkamės, nuo 2 mėnesių stebime, kaip jie bendrauja su vaikais, kaip reaguoja į aplinką, ir labai ilgai mokome. Įgimtų šuns savybių kaniterapijai nepakanka – tam reikalingas ilgas, kantrus ir nuoseklus darbas treniruojant šunis, jų elgesys nuolat stebimas ir testuojamas specialistų. Mūsų šunims labai pasisekė, nes juos dresuoja ir testuoja vienas geriausių šunų dresuotojų Lietuvoje Giedrius Gumuliauskas, jau daugiau nei 20 metų dirbantis su tarnybiniais ir sportiniais šunimis”, – džiaugėsi kaniterapeutė.

Projekte dalyvaus Maltos ordino pagalbos tarnybos šunys anglų kokerspanielė Kleopatra su savo šeimininke Loreta, Berno zenenhundė Lota su šeimininke Alva ir erdelterjeras Kuršis bei jo šeimininkė Inga. Paklausta, kokios šių šunų sąsajos su maltiečiais, L. Jurkuvienė paaiškino: „Ir aš, ir Alva esame maltietės, o šio ordino pagrindinė veiklos sritis – rūpestis neįgaliais vaikais ir seneliais. Pasiūlėme savo vadovams pritaikyti kaniterapiją, mūsų idėja buvo šiltai sutikta ir tai tapo viena iš maltiečių veiklų. Beje, šioje srityje mes esame pirmieji, Lietuva su šiuo projektu Maltos ordino akimis yra pionierė ir tuo garsėja visame pasaulyje.“

Pasak „Vaikų kultūros dienų“ organizatorių, susidomėjimas ekskursijomis po parodų instaliavimo užkulisius su terapiniais šunimis buvęs toks milžiniškas, kad vos paskelbus projekto programą visos 10 ekskursijų akimirksniu rezervuotos.

Tačiau nepakliuvusieji neturėtų nusiminti – planuojama įvesti tradiciją kartą per mėnesį rengti parodos lankymą su šiais išskirtiniais šunimis. Projekto iniciatoriai tikisi, kad terapiniai šunys ekskursijose po Parodų rūmus taps ne tik atviraširdžiais bendrakeleiviais, bet ir nuoširdžiais vaikų motyvatoriais kelionėje į dar nepažintą meno pasaulį.

 

 

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Neregių kurtą performansą rodys Klaipėdoje

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių bendruomenės nariai antrus metus kviečia į garso spektaklį „eiti į pat vidurį“. Netikėtų garsovaizdžių pasakojimas tamsoje, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

KKKC kviečia registruotis rezidentus

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kviečia profesionalius įvairių sričių menininkus teikti paraiškas dėl galimybių kurti KKKC meno dirbtuvėse. Paraiškas galima ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - užsienio menininkių darbai ir edukacijos

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) inicijavo projektą „Užsienio menininkių parodų ciklas KKKC“. Jo metu pristatytos dvi parodos. Viena jų – ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This