Už manipuliacijas tvarsliava – teisiamųjų suolas

Sveikata

Vienų Plungės rajono socialinės globos namų vyriausioji slaugytoja, pasinaudodama globos namų gyventojų kompensuojamųjų vaistų pasais, neteisėtai išrašinėjo didžiulius kiekius tvarsliavos. Vaistų receptai buvo pateikti vienai Klaipėdos vaistinei, kuri tūkstančius vienetų brangiai kainuojančių tvarsčių atidavė bendrovės, reklamuojančios žaizdų gijimui naudojamas priemones, darbuotojui.

Jam pareikšti įtariamai dėl sukčiavimo, o  globos namų vyriausiajai slaugytojai –  dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Nusikalstama veika vykdyta nuo 2014 m. vasario iki 2015 m. rugsėjo. Per tą laiką buvo išrašyta receptų daugiau kaip 15 000 tvarsčių, kurių vertė siekia daugiau kaip 174 tūkst. eurų, praneša Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Jos pareigūnai kartu  su Klaipėdos apygardos prokurorais baigė ikiteisminį tyrimą ir baudžiamąją  bylą  perdavė nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Tyrimo metu buvo atlyginta dalis padarytos žalos – beveik 72 tūkstančių, o dėl daugiau nei 100 tūkst. Šiaulių teritorinė ligonių kasa byloje pareiškė civilį ieškinį.

Dėl kelių Plungės privačios klinikos gydytojų, kurie neapžiūrėję ar netinkamai apžiūrėję pacientus nepagrįstai išrašė kompensuojamuosius tvarsčius, veiksmų buvo priimtas sprendimas atskirti tyrimą dėl netinkamo pareigų atlikimo. Klaipėdos miesto apylinkės teismas priėmė nutartis, kuriomis kaltinamus medikus pripažino kaltais ir atleido juos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Kodėl Klaipėdos pedagogai - didžiausi streikuotojai?*

Todėl, kad valdžia jų nemyli. Kaip ir mokinių. O štai, pavyzdžiui, tokio liūdno vaizdo miestelio Jonava valdžia geriausiai egzaminus išlaikiusiems ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Lemtis: penktadienį - nuosprendis, sekmadienį - mirtis (atnaujinta)

Policija pranešė, kad naktį į sekmadienį, apie pusę ketvirtos, Šventojoje, Ošupio take esančioje statybvietėje, rastas mirusio 51-erių metų vyro kūnas. ...
2023-08-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This