Donelaičio aikštės rekonstrukcija: juda tik popieriai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetui antradienį pristatyta Donelaičio aikštės rekonstrukcijos eiga. Kol kas architektūrinių idėjų konkursą laimėję architektai siekia gauti projektavimo sąlygas.

Minėtąjį konkursą buvo surengęs labdaros ir paramos fondas „Žaliuok, mano mieste”. Geriausio darbo autoriams komitete atstovavęs architektas Saulius Druskis teigė, kad jau buvo prašoma projektavimo sąlygų, tačiau sulaukta pastabų. „Papildėme medžiagą ir galima teikti pakartotinį prašymą”, – sakė architektas.

Miesto vyriausiasis architektas Almantas Mureika teigė, kad yra gautos visuomenės pastabos, į kurias reikia bandyti atsižvelgti.

„Jos iš esmės yra dėl želdynų. Yra dar ir miesto Tarybos patvirtintas detalusis planas, dar Gentvilo laikų. Ten numatomi želdiniai. Reikia dirbti su visuomene, normaliai parodyti, kodėl siūlomas kompromisinis variantas. Reikia įvertinti senosios vietos dvasią”, – sakė A. Mureika.

Pasak S. Druskio, pagal 2014 m.  atliktą vertinimą aikštėje yra 7 visiškai blogi medžiai, 13 yra geri, o 48 – patenkinamos būklės. Rekomenduojama 13 periodiškai genėti, o likusius šalinti, tačiau norint pasiekti estetišką aplinką esą reikia keisti visus želdinius naujais.

„Aš neįsivaizduoju rekonstrukcijos paliekant senuosius medžius, jie labai prastos būklės. Rėkiantys nėra visos Klaipėdos visuomenės atspindys. Raginu būti drąsesniais. Sukišime pinigus ir paliksime senus medžius, kurie neaišku, kiek dar gyvuos. Kas su jais bus po 15-20 metų?” – sakė komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Tačiau komiteto narė Lilija Petraitienė laikosi priešingos pozicijos: „Čia ne Sąjūdžio parkas, daugiabučiai, čia istorinė gatvė. Kai norės, viską suderins. Mažiau uždirbs „želdiniai”. Miestas išliks su istoriniu veidu”.

Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda irgi laikosi radikalesnės pozicijos ir dabartinę aikštę vadina „varnų buveine”.

Pasak jo, kai techninis projektas bus padovanotas miestui, jis jau vykdys darbus. Kada tai bus – dar neaišku.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga, Svarbu

Leido iškirsti 45 medžius

„Želdiniai trukdys saulės elektrinės modulių pastatymui, taip pat mes šešėlį saulės elektrinės moduliams, kas ženkliai sumažins elektros gamybos pajėgumus, – ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Spyglys

Meras žinojo apie medžių kirtimą Donelaičio aikštėje*

Mūsų miestelio meras Arvydas Vaitkus į Želdynų apsaugos komisiją yra delegavęs savo ištikimą bendražygį ir sponsorių Arūną Tumą. Savo ausis, ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Valdžios planai: pusę Želdynų priežiūros komisijos sudarys visuomenės atstovai

Po skandalo dėl medžių kirtimo Kristijono Donelaičio aikštėje Klaipėdos meras siūlo keisti algų Želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This