„Neptūnas“ tikisi kietos kovos

Sportas

Facebook/BC Ventspils nuotr.

Spalio 18-ąją Klaipėdoje „Neptūnas“ namuose žais antrąsias šio sezono FIBA Čempionų lygos B grupės varžybas su Ventsilio ekipa iš Latvijos. Abiejų komandų startas turnyre buvo kone identiškas, todėl trečiadienį uostamiestyje galima tikėtis itin įdomaus susitikimo scenarijaus.

Pirmajame ture klaipėdiečiai po atkaklios kovos namuose 75:73 įveikė praėjusio sezono Prancūzijos čempionus „Elan Shalon“ krepšininkus, o „Ventspils“ savo aikštelėje 73:72 palaužė Tenerifės „Iberostar“. Po šių varžybų „Neptūnas“ ir Latvijos ekipa B grupėje įsitaisė vienas šalia kito (atitinkamai 3 ir 4 vietas).

Todėl trečiadienį tikimasi ne mažiau atkaklios kovos nei sezono starte.

„Antrą kartą paeiliui teks žaisti namų arenoje, tai yra didžiulė atsakomybė, reikalinga pergalė.

Ventspilio krepšininkai turnyrą pradėjo panašiai, kaip ir mes – iškovojo sunkią pergalę prieš pajėgų varžovą minimaliu skirtumu.

Lengva nebus“, – neptūniečių nuotaikas prieš mačą apibūdino komandos vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Kaip vieną iš didžiausių pavojų varžovų gretose jis įvardijo tiesioginį savo oponentą – latvių ekipos strategą Robertą Štelmaherį, puikiai pažįstantį Lietuvos krepšinį.

K. Maksvytis patikino, jog po triuškinamo šeštadienio pralaimėjimo Vilniuje vietos „Lietuvos rytui“ jo treniruojamos komandos nesugniuždė.

„Tiesiog namuose mes žaidžiame geriau, su didesne energija, išvykose to užsivedimo trūksta. Sezono metu būtina pašalinti šį skirtumą. Tikimės, kad ir tos paskutinės rungtynės pasitarnaus keičiantis į gerąją pusę“, – kalbėjo treneris.

„Turime daug energijos ir noro laimėti namuose. Laukia stiprus varžovas, vis tik Ventspilio komandoje žaidžia pajėgūs Latvijos rinktinės žaidėjai, ekipa turi savo stilių, treneris pažįsta Lietuvos krepšinį“, –  antradienį ryte sakė „Neptūno“ krepšininkas Renaldas Seibutis.

Rytinėje „Neptūno“ treniruotėje buvo galima sutikti ir buvusį „Neptūno“ žaidėją Donatą Zavacką, kuris patvirtino užbaigęs profesionalaus krepšininko karjerą, o šiandien jis jau yra komandos sporto direktorius.

A. Žalys (kairėje) ir D. Zavackas. KK Neptūnas nuotr.

„Įpareigojančios pareigos“, – apie naują rolę klube kalbėjo D. Zavackas, nenorėjęs plačiau komentuoti kalbų apie naujų žaidėjų paieškas bei kitus „Neptūno“ reikalus – esą po tokių radikalių permainų į juos įsigilinti jam dar reikia laiko: sporto direktoriumi klaipėdietis dirba vos savaitę.

Tuo tarpu naujasis klubo direktorius Artūras Žalys iš atviroje treniruotėje dalyvavusių žurnalistų sulaukė klausimų apie organizacijos finansus – įsipareigojimus žaidėjams ir šio sezono biudžetą, tačiau, jo manymu, apie tai kalbėti šiuo metu neverta.

„Apie pinigus diskutuoti nenoriu. Klubas sezoną baigs labai gerai“, – sakė jis.

B grupės turnyrinė lentelė po 1-ojo turo:

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This