Universitetas telkia Vakarų regiono lyderius

Miestas

Klaipėdos universitetas antradienį, spalio 17 d. , aukštojo mokslo reformos kontekste kviečia Vakarų Lietuvos savivaldybių merus į susitikimą-diskusiją „Klaipėdos universiteto ir regiono savivaldos bendradarbiavimas: perspektyvos ir lūkesčiai“. Tai pirmas tokio masto merų susitikimas Klaipėdos universitete.

Pasak KU kanclerio Evaldo Lukausko, universitetui yra svarbus Vakarų Lietuvos savivaldybių bendradarbiavimas ir palaikymas. „Birželio 20 d. didžioji dauguma Vakarų Lietuvos regiono savivaldybių palaikė Klaipėdos universiteto siekį išlikti savarankišku, kuris buvo pateiktas Lietuvos Respublikos Prezidentei, Vyriausybei bei Seimui. Šį palaikymą ir bendradarbiavimą norime išlaikyti“.

Susitikimo metu savivaldybių merams bus pristatyti Klaipėdos universiteto tikslai ir ateities vizijos. Taip pat tikimasi išklausyti regiono merų poziciją aukštojo mokslo reformos klausimu bei jų matymą, kaip tai paveiktų Vakarų Lietuvą.

Į susitikimą yra pakviesti 15 Vakarų Lietuvos regiono savivaldybių merai. Susitikimą-diskusiją pradės KU rektorius prof. habil dr. Eimutis Juzeliūnas, pristatydamas Klaipėdos universitetą šiandienos aukštojo mokslo reformos kontekste, KU studijų prorektorė prof. dr. Leta Dromantienė pristatys KU sąsajas su Vakarų Lietuvos regionu švietimo, kultūros ir verslo srityse. KU Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vyr. mokslo darbuotojas prof. dr. Vygantas Vareikis pristatys kultūrinės Vakarų Lietuvos tapatybės svarbą. Vėliau vyks savivaldybių merų pasisakymai ir diskusija, kurios metu bus siekiama išgryninti vieningą Vakarų Lietuvos savivaldybių poziciją KU vystymo, valdymo bei specialistų rengimo regionui klausimais.

KU jau dabar vykdo veiklas su Vakarų Lietuvos regiono savivaldybėmis bei jose veikiančiomis organizacijomis, verslo įmonėmis. „Klaipėdos universiteto mokslininkai, profesoriai aktyviai bendradarbiauja su Vakarų Lietuvos savivaldybėmis, yra vykdomi įvairiausi moksliniai tyrimai, mokslininkai vykdo poveikio vertinimus, keičiasi patirtimi, bendrauja su įmonėmis ir mokyklomis“, – sako KU kancleris E. Lukauskas.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Socialinėje foto parodoje - apie mamos ir sūnaus susitikimus

Balandžio 30 d., antradienį, 15 val., Klaipėdos universiteto Aula Magna konferencijų salėje (H. Manto g. 90-1) vyks foto parodos atidarymas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdoje - pirmasis šalyje metodinis STEAM centras

Pernai rugsėjį veiklą pradėjusi Klaipėdos universiteto (KU) metodinio STEAM centro komanda balandžio 12 d. simboliniu juostos kirpimu pažymės pirmojo Lietuvoje ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This