Algirdas Grublys sustabdė narystę Liberalų sąjūdyje

Politika

Klaipėdos miesto Tarybos, Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto pirmininkas, buvęs ilgametis Valstybės saugumo departamento Klaipėdos skyriaus vadovas Algirdas Grublys sustabdė savo narystę Liberalų sąjūdžio partijoje.

Palmiros Mart nuotr.

„Tai padariau kai tik partijai buvo pareikšti įtarimai. Tokia padėtis nesuderinama su mano, kaip buvusio saugumo karininko garbe”, – apie savo sprendimo motyvus „Atvirai Klaipėdai” sakė A. Grublys, Atgimimo metais buvęs aktyvus Sąjūdžio narys.

Žinia, rugsėjo pabaigoje Liberalų sąjūdžiui kaip partijai buvo pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimu. Tokių pačių įtarimų sulaukė ir Darbo partija. Teisėsauga taip pat tikslina galutinius įtarimus kiek ilgiau nei metus atliekamame tyrime, kuriame papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas, jo valdomų žiniasklaidos bendrovių „MG Baltic Media“ ir „Alfa Media“ valdybos pirmininkas ir vadovas Raimondas Kurlianskis, kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį ryte „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad iki šiol negirdėjo, kad kas iš skyriaus kolegų būtų pasielgę taip, kaip A. Grublys.

„Algirdas Grublys sprendimą padarė, berods, dar tą pačią dieną, kai partijai buvo pareikšti įtarimai, su labai aiškiais motyvais”,  – sakė V. Grubliauskas.

Remigijus Šimašius  neatvyko

Jis patvirtino „Atviros Klaipėdos” žinias, kad antradienį vakare su uostamiesčio kolegomis turėjo susitikti partijos pirmininkas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių jis neatvyko.

„Kiek žinau, buvo atvažiavusi Aušrinė Armonaitė. Tačiau pats šiame susitikime nebuvau”, – teigė pašnekovas.

Paklaustas apie nuotaikas partijos skyriuje, V. Grubliauskas sakė, kad jos yra „adekvačios dabartinei situacijai”.

„Aišku, nepadėjo ir tai, kad partijos pirmininkas neatvažiavo kaip žadėjo. Gal reikėtų kalbinti eilinius partijos narius, jie tiksliau galėtų pasakyti apie nuotaikas. Visgi kol kas neteko girdėti, kad kas nors keltų bures ir norėtų švartuoti savo valtelę kur nors kitur”, – teigė Klaipėdos meras.

„Atviros Klaipėdos” šaltinių teigimu, partijos Klaipėdos skyrius dabar gyvena laukimo nuotaikomis – laukiama ne tik kokie bus teisėsaugos veiksmai, bet ir ką darys Vyriausioji rinkimų komisija, kuri gali nutraukti finansavimą.

„Algirdo Grublio sprendimas vertinamas nevienareikšmiškai. Vieni tai laiko išdavyste ir ragina jį ne tik trauktis iš komiteto bei Jūrinių ir vidaus reikalų komisijos pirmininko pareigų bei iš viso padėti mandatą. Kiti mano, kad jis vis tiek yra labiau su partija, nei prieš ją. Tačiau kyla ir klausimų, kaip elgtis kai artės rinkimai, nes yra įtarimų, kad Algis gali kurti naują visuomeninį judėjimą ir rinkimuose dalyvaus savarankiškai”, – sakė šaltinis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This