Gintaras Vaičekauskas: „Taikyti 0,5 promilių alkoholio kraujyje ribą vairuotojams“

Politikų tribūna

Gintaras Vaičekauskas
2017-10-18

Komentarų: 4

Liberalas Gintaras Vaičekauskas užregistravo įstatymo projektą, kuriuo siūlo vairuotojams sumažinti neblaivumo kartelę ir taikyti 0,5 promilių ribą, tuo pačiu metu griežtinant sankcijas piktnaudžiaujantiems vairuotojams.

„Lietuva save pozicionuoja kaip vakarietišką valstybę, kultūriškai pažangią, sąmoningą ir inovatyvią, – sako parlamentaras G. Vaičekauskas. – Tačiau taiko tokias sankcijas ir ribojimus kaip kitos sovietizacijos paliestos Europos valstybės ir draudimais rodo nepasitikėjimą savo piliečiais“.  Seimo narys siūlo suvienodinti įstatymus ir ribojimus Lietuvoje kaip ir daugelyje pažangių ES valstybių.

Daugelis ES valstybių, tokios kaip Danija, Austrija, Belgija, Vokietija ir t.t. (tokių valstybių – 18), taiko 0,5 promilių alkoholio kraujyje ribą vairuotojams, tuo tarpu Didžiojoje Britanijoje galioja 0,8 promilių limitas. O Lietuva yra vienintelė Europos valstybė, kurioje asmuo laikomas neblaiviu, jei jam nustatytas 0,41 ir daugiau promilių neblaivumas, todėl šis skaičius palyginus kitas Europos šalis atrodo kaip iš piršto laužtas. Kaip šis skaičius parodo, kad žmogus jau yra nebe blaivas ir nebesugeba vairuoti?

Tačiau mėgėjams piktnaudžiauti alkoholiu prieš sėdant už vairo nudžiugti nevertėtų. Tokia tolerancijos riba būtų taikoma tik atsitiktiniams, nepiktybiniams pažeidėjams ir galiotų tik vieną kartą, o už antrąjį nusižengimą kelyje G. Vaičekauskas kategoriškas – vairuotojams griežčiausios baudos. „Jei nepraėjo vieneri metai nuo jau paskirtos nuobaudos įvykdymo ar vairuotojas turi nepanaikintą teistumą už nusikalstamą veiklą, kurią padarė neblaivus, tada galiotų nulinė tolerancijos riba ir griežčiausios baudos“, – priduria G. Vaičekauskas.

                                                                                                                                    Pagal G. Vaičekausko pranešimą  spaudai

 

 

 

4 Comments

  1. zenonas priekuliškis

    Labai geras pasiūlymas 0,5 promilės. Gerbiamas Vytautai Lupeika, pasidomėkite kiek avarijų padaro blaivi, išgėrę ir iki 0,5 promilės. Gal pakeisite nuomonę. Dar būtų gerai, kad grąžintų leistiną greitį nors iki 60 miestuose. Martišausko nesąmonę.

    Reply
  2. RCh

    Palaikau Gintarą. Tačiau šiuo metu ne tas laikas. Geriau nieko nejudinti, žinant į kokius debatus bus įsivelta. Dar patriotai (idiotai) sumažins iki 0, karštą vasaros dieną nei alaus negalėsi bokaliuko paskanauti.

    Reply
  3. Vytautas L.

    Kaip gyvenantis dažnai besiblaškančioje visuomenėje,kaip matantis ir bendruomenės ir politiko ar eilinio piliečio sėkmes bei nuopolius NEGALIU pritarti dar gi suprasti tokį Atsakingo Valstybei žmogaus , kaip Seimo nario, Neatsakingą požiūrį į alkoholio vartojimą ir iš to kylančias tik neigiamas ar minorines problemas… Kaip energetikas negalėčiau suprasti,kad mano cecho elektrikas darbo (pareigos) metu sriūbtelėjęs alkoholio eitų perjunginėti veikiančius įrenginius. Neįsivaizduoju ,kad ,atsigėręs alaus,mokytojas ateitų į pirmokėlių ar kitokią klasę…Neįsivaizduoju kaip Seime katra nors frakcija ,kad ir minimo seimūno, ant drąsos ,,pasikaupę” šiek tiek promilių balsuotų-priiminėtų naują įstatymą ar kokią nors pataisą…

    Reply
  4. Saulius

    Keista, kad Gintaras V. tiek metų išdirbęs žurnalistu kelyje ir matęs ką daro alkoholis ir kokia yra situacija Lietuvoje, iškelia pasiūlymus didinti o ne mažinti. Kodėl turime žiūrėti ten kur daugiau kai tokias bėdas turime šalyje? Kieno ausys kyšo už tokių pasiūlymų? Kadangi Gintaras liberalas, manau viskas aišku….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Transportas

Net 69 vairuotojai nestojo prieš pėsčiųjų perėją

Per praėjusią savaitę Klaipėdos apskrities Kelių policijos pareigūnai iš viso užfiksavo 387 Kelių eismo taisyklių pažeidimus, nustatė 9 neblaivius ir ...
2023-03-27
Skaityti daugiau

Nuomonės

Pagaliau matau solidžią rinkimų programą

Klaipėdos politikai kol kas mūsų dar nedžiugina rinkiminėmis programomis, tad iš esmės dar nėra ką aptarti. Galima, aišku, aptarinėti personalijas, ...
2022-11-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This