Kada prie Savivaldybės atsiras stovėjimo vietų lankytojams?

Svarbu, Transportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Prie apmokestintoje zonoje esančio Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pastato Liepų gatvėje yra įrengtos 27 įprastos ir 2 neįgaliųjų laikinojo automobilių stovėjimo vietos, skirtos šios įstaigos lankytojams – čia nemokamai mašiną galima laikyti iki 2 val.  Tačiau „Atviros Klaipėdos” žurnalistų stebėjimai rodo, kad dažniausiai čia įsitaiso tos pačios mašinos, kurios, realiausia, kad priklauso Savivaldybės valdininkams.

 

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas sutinka, kad taip neturėtų būti ir „Atvirai Klaipėdai” žadėjo dar šiandien, trečiadienį, vietiniame įstaigos tinkle parašyti atitinkamą priminimą ir tikisi, kad tai padės.

Savivaldybės administracijos darbuotojams yra įrengtos dvi automobilių stovėjimo aikštelės Vytauto gatvėje – viena saugoma užkardu, kita – atvira, bet skirta tik jiems. Nepaisant to, beveik kasryt pro Savivaldybės administracijos pastatą praeinantis „Atviros Klaipėdos” žurnalistas čia mato tuos pačius automobilius. Vargiai tikėtina, kad nuo pat 8 val. kasryt į Savivaldybę atvažiuoja tie patys interesantai…

Tad antradienį ryte, nuo 7.40 val. „Atviros Klaipėdos” žurnalistas stebėjo, kas čia palieka automobilius. Tuo metu čia jau stovėjo trys automobiliai. Visas kitas vietas pamažu pildė vairuotojai, kurie išlipę dar prieš prasidedant oficialiam darbo laikui ėjo į Savivaldybės pastatą. Tiesa, čia savo mašinų nepasikuklino pastatyti ir šalia įsikūrusio Savivaldybės valdomo Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro Teisės skyriaus viršininkas Artūras Žičkus, šios įmonės Stebėtojų tarybos pirmininkas, miesto Tarybos narys Vidmantas Plečkaitis. Likusias vietas iki 8 val. arba vos kelios minutės po jos irgi užpildė automobiliai, kurių vairuotojai nukeliavo į Savivaldybės pastatą.

Vildamasis, kad kai kurie vairuotojai visgi buvo Savivaldybės lankytojai, o ne tarnautojai, žurnalistas į aikštelę sugrįžo 11.20 val. Deja, bet didžioji dalis automobilių stovėjo savo vietose ir toliau, nors leistinos 2 val. jau buvo senokai pasibaigusios (žr. nuotraukas).

Savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas patvirtino, kad ši aikštelė yra skirta būtent Savivaldybės lankytojams. Anot jo, apie tai ne kartą buvo priminta įstaigos tarnautojams.

„Tikriausiai žmonės užsimiršta, nes Vytauto gatvėje esančiose aikštelėse netelpame. Visgi manau, kad po perspėjimo situacija Liepų gatvėje vėl pasitaisys. Dar šiandien paskelbsime atitinkamą pranešimą intranete”, – sakė S. Budinas.

Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė, kad laikinojo stovėjimo ženklų paisymo kontrolė yra ne tik jos skyriaus, bet ir policijos rankose, nes teisės aktai išskaido kompetencijas.

„Jei vairuotojas esant tokiam ženklui iš viso nepalieka raštelio su užrašytu mašinos pastatymo laiku ar specialiu laikrodėliu, už tai baudžia policija. Jei užfiksuojama, kad automobilis stovi ilgiau nei dvi valandas, bausti turime mes”, – sakė K. Vintilaitė.

Anot jos, prevencinės patikrinimo akcijos buvo vykdomos ir šioje vietoje, ir kai kurių subjektų, kurių teritorijose stovi tokie pat ženklai, prašymu.

Norėtumėte, kad parašytume daugiau panašių straipsnių? Paremkite “Atvirą Klaipėdą”, nes skaitytojų parama – vienintelis mūsų pajamų šaltinis.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”2927,2928,2929,2931,2933,2934,2935,2936,2937,2938,2939,2940,2941,2942,2943,2944,2945,2947,2948,2949,2950,2951,2952″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This