Geram darbui – įtartini pamatai?

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos miesto taryba pritarė, kad UAB „Affidea Lietuva“ atliktų rekonstrukciją Klaipėdos vaikų ligoninės aktų salėje bei sandėlyje ir jose pradėtų teikti magnetinio rezonanso paslaugas, tačiau kai kuriems politikams kyla įtarimų, kad ši itin reikalinga paslauga atkeliauja ne itin gražiu keliu – rekonstrukcija, kuriai prašyta leidimo, jau vyksta.

Kai kuriems politikams kyla klausimas, ar tai iš tiesų yra tik paprastasis remontas, kuriam nereikia leidimų. Ninos Puteikienės nuotr.

Tačiau Savivaldybės administracijos specialistai tikina, kad tai tėra paprastasis remontas, kuriam leidimo nereikia.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis aiškina, kad UAB „Affidea Lietuva“ laimėjo Savivaldybės paskelbtą konkursą. Ir dabar po rekonstrukcijos pradės teikti magnetinio rezonanso paslaugas, kurios yra itin paklausios. Kartu įmonė savo iniciatyva nusprendė įrengti naują konferencijų salę.

„Affidea Lietuva“ yra įrengusi 10 tokių diagnostikos centrų įvairiuose miestuose. Klaipėdoje mes būtume pirmi. Tai – labai brangus dalykas. Numatoma investuoti 1,5 milijono eurų. Jūrininkų ligoninėje, kur aptarnaujami ir mūsų pacientai, dabar tokios paslaugos reikia laukti apie mėnesį. Ligonių kasa padengtų visą paslaugos kainą visiems, kurie turi siuntimą. Aparatas dirbtų po 16 valandų per parą, pirmiausia bus aptarnauti ligoninės pacientai. Jei bus poreikis, specialistus bus galima išsikviesti. Iki šiol mūsų įstaiga neturėjo modernaus, neinvazinio, minimaliai kenksmingo, be jonizuojančios spinduliuotės magnetinio rezonanso tomografo“, – miesto Tarybos nariams aiškino Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytoja Klaudija Bobianskienė.

„Nuomininkas planuoja rekonstruoti salės pastatą, pastatant papildomą aukštą. Rekonstruojant išlieka ankstesnis užstatymo plotas“, – rašoma aiškinamajame rašte.

Tačiau politikams Ninai Puteikienei ir konservatoriui Arūnui Barbšiui kilo įtarimų, kad miesto Tarybai siūloma priimti tik formalų sprendimą, jau įvykus faktui, nes minėtų patalpų rekonstrukcija jau vyksta.

Visgi E. Simokaitis aiškina, kad tai tėra paprastasis remontas, kuriam leidimas nereikalingas.

Tarybos narys Valdemaras Anužis svarstant šį klausimą net citavo Konstituciją, kur sakoma, jog „valstybė remia visuomenei naudingas ūkines pastangas ir iniciatyvą“.

„Šiuo projektu naudą gauna visi – ir Vaikų ligoninės pacientai, kuriems paslaugos nekainuos, ir žmonės, kurie gali susimokėti už tokias paslaugas patys, nelaukdami eilėse, ir verslas, teikiantis šias paslaugas“, – teigė jis.

Miesto taryba priėmė tokį sprendimą – 19 nariai balsavo už, 5 susilaikė.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sveikata

KKT prisidėjo prie jaukesnės aplinkos sukūrimo Vaikų ligoninėje

„Šiais metais minėdami įmonės 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme savo dėmesį sutelkti ir į socialinius projektus, kurie džiugintų visuomenę ir ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis paliatyviosios pagalbos vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This