Klaipėda nori tapti Europos jaunimo sostine

Miestas, Svarbu

Europos kultūros sostine netapusi Klaipėda nusprendė bandyti tapti Europos jaunimo sostine 2020-aisiais.  Šiam projektui 2018–2021 m. laikotarpiu reikėtų skirti 1,15 mln. eurų.

Toks sprendimo projektas miesto Tarybos darbotvarkėje atsidūrė kone paskutinę akimirką, o tai sukėlė kai kurių politikų pasipiktinimą. Savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turimo skyriaus vedėja Jurgita Činauskaitė-Cetiner tikino, kad taip nutiko dėl to, jog paaiškėjo, kad reikia gana operatyviai gauti politinį pritarimą.

Kartu atsakydama į politikų klausimus ji patvirtino, jog jokio finansavimo sulaukus tokio titulo gauta nebus, viską reikės finansuoti pačiai Klaipėdai.

„Europos jaunimo sostinės vardo suteikimas miestui yra reikšmingas ne tik ilgalaikės jaunimo politikos formavimo ir įgyvendinimo aspektu, bet ir sprendžiant daugelį miesto pilietinių, socialinių, ekonominių, jaunųjų miesto gyventojų užimtumo ir įtraukties, bei miesto žinomumo tarptautiniu mastu ir patrauklumo didinimo klausimų”, – formaliai aiškinama sprendimo projekte.

„Kiek apleistų mokyklų aikštynų, kitų vietų. Užuot investavus į jaunimo laisvalaikį, kad jie galėtų nemokamai eiti į teatrus, Koncertų salę,  išleisime „minkštosioms veikloms”, kad valdininkai nuvažiuotų į Varną ar husksvarną”, – teigė opozicijos narė Nina Puteikienė.

Reaguodamas į tai liberalas Saulius Liekis pareiškė, kad „Puteikienė vienintelė tikriausiai žino, ko reikia jaunimui ir už jį nuspręs”.

Tuo metu miesto Tarybos finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius ragino iškart pasakyti, kad gausiai šio klausimo svarstymo pasiklausyti atėjęs jaunimas žinotų, jog Klaipėdai ir netapus Europos jaunimo sostine, bus remiamos įvairios jų iniciatyvos.

Teigiama, kad iš 8 miestų kandidatų į II konkurso etapą pateko 5 miestai: Amjenas (Prancūzija), Kišiniovas (Moldova), Timišoara (Rumunija) , Filachas (Austrija) ir Klaipėda. Ar Klaipėda gaus šį titulą turi paaiškėti lapkričio 17 d. Briuselyje. Jį skiria Europos jaunimo forumas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

„Sodra": ką verta žinoti nesimokantiems ir nedirbantiems jaunuoliams

Rugsėjis svarbus mėnuo ne tik jaunimui, kuris tęsia mokslus mokykloje ar pradėjo studijuoti. Nuo rugsėjo nebesimokantiems, nestudijuojantiems ir dirbti nepradėjusiems ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Miestas

Vasario 16-ajai - signatariška jaunimo fotosesija

Vasario 16-osios Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Klaipėdos jaunuoliai fotosesijoje atkūrė Nepriklausomybės Akto pasirašymo momentą susiedami save su vienu iš ...
2022-02-15
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos jaunimui - galimybė nemokamai dalyvauti tarptautiniuose ir nacionaliniuose renginiuose

Klaipėdos savivaldybė kviečia jaunus žmones tobulėti nemokamai dalyvaujant nacionaliniuose ir tarptautiniuose renginiuose. Pagal parengtą tvarką, kompensuojami tarptautiniai ir nacionaliniai renginiai, ...
2022-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This