Prieš teismą stos du savo naujagimius sode užkasusi skuodiškė

Kriminalai ir nelaimės

Šiandien Klaipėdos apygardos teismą pasiekė byla dėl pasikėsinimo nužudyti du kūdikius.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas šių metų kovo 31 d., gavus informacijos, kad Skuodo rajone moteris prieš kelias savaites namuose pagimdė kūdikį ir jį užkasė šiltnamyje.

Išsamiai atlikus tyrimą ir surinkus duomenis, kraupūs įtarimai pasitvirtino – 34-erių metų moteris 2015 metų spalį namuose pagimdė sūnų, o šių metų kovą – mergaitę. Abu kūdikius ji užkasė šiltnamyje.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius (nuotr.),  paklaustas, kodėl šis nusikaltimas kvalifikuojamas ne kaip nužudymas, o kaip pasikėsinimas nužudyti „Atvirai Klaipėdai“ sakė, kad ekspertai nenustatė tikslios naujagimių mirties priežasties.  „Neaišku, ar jie gimė negyvi, ar mirė jau po motinos veiksmų,– sakė prokuroras. – Tačiau bausmę  tiek už nužudymą, tiek už  pasikėsinimą nužudyti įstatymas numato tokią pačią”.

Moteris savo kaltę iš dalies pripažino ir teigė, kad slėpė nėštumą nuo aplinkinių, todėl nesilankė pas gydytojus. Ji tikėjosi, kad abu kartus įvyks persileidimas, tačiau taip neatsitikus, abu kartus mažylių kūnus užkasė šiltnamyje. Šeimoje auga dar keletas vaikų.

Teismo psichiatrai konstatavo, kad kūdikių motina yra pakaltinama ir nusikaltimų padarymų metu ji galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Paklaustas, ar prašys, kad teismo procesas būtų uždaras, prokuroras atsakė: „Mano nuomone, šis teismo procesas turi būti atviras, prašymo dėl uždaro proceso teismui neteiksiu“.  Artimiausiu metu ši byla bus nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This