Šalia Klaipėdos – didžiulis SBA logistikos centras

Verslas

Baldų fabrikus valdantis koncernas SBA pranešė 2018 m. pavasarį šalia Klaipėdos pradėsiantis logistikos centro ir baldų komponentų gamyklos statybas.

SBA logistikos centras teiks paslaugas ne tik koncernui priklausantiems fabrikams, bet ir kitiems Lietuvos gamintojams, dirbantiems su tarptautiniais mažmeninės baldų prekybos tinklais. Ben Kercx (pixabay.com) nuotr.

Planuojama, kad pirmasis statybų etapas, kurio metu iškils 28 000 kv. m. ploto SBA baldų grupės centrinis sandėlis ir 12 000 kv. m. baldų komponentų (komplektuojančiųių dalių) gamykla, bus baigti iki 2018 m. pabaigos. Į pirmąjį statybų etapą koncernas investuos 22 mln. eurų.

Logistikos centre bus sandėliuojama ir paskirstoma 4 koncerno SBA baldų fabrikų – „Klaipėdos baldų“, „Germanikos“, „Šilutės baldų“ ir „Visagino linijos“ produkcija, kuri vėliau iškeliaus užsakovams po visą pasaulį.

Planuojama, kad logistikos centre ateityje bus taip pat centralizuotai priimama bei po fabrikus paskirstoma baldų gamybai reikalinga žaliava.

Komponentų gamykloje bus gaminamos atskiros baldų dalys ir įvairios namų interjero detalės.

„Mūsų svarbiausias tikslas – optimizuoti tiekimo grandinę ir padidinti ne tik SBA baldų fabrikų, bet ir viso regiono baldininkų konkurencingumą pasaulinėse rinkose. Centralizuota logistika leis ženkliai efektyviau užpildyti produkcija krovininius automobilius ar konteinerius, krovinį formuojant iš skirtingų fabrikų gaminių“, – pranešime spaudai cituojamas SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

SBA logistikos centras teiks paslaugas ne tik koncernui priklausantiems fabrikams, bet ir kitiems Lietuvos gamintojams, dirbantiems su tarptautiniais mažmeninės baldų prekybos tinklais.

„Toks bendradarbiavimas ir galimybė sumažinti transportavimo kaštus didintų visos Lietuvos konkurencingumą ir leistų šioje srityje dar aktyviau konkuruoti su Lenkijos ir kitų Vidurio Europos šalių gamintojais“, – įsitikinęs E. Valentinavičius.

Planuojama, kad SBA logistikos centras bus vystomas trimis etapais, palaipsniui didinant tiek sandėliavimui skiriamus plotus, tiek ir plečiant baldų komponentų gamybą.

„Jau šiandien SBA baldų fabrikuose yra įdiegtos moderniausios RFID, arba objekto žymėjimo ir sekimo sistemos  technologijos, leidžiančios išvengti klaidų priimant ir pakraunant krovinius. Tačiau centriniam sandėliui ieškome dar didesnį efektyvumą užtikrinančių sprendimų“, – sako SBA koncerno viceprezidentas.

Šiuo metu koncerno komanda kartu su logistikos procesų specialistais atlieka paruošiamuosius projekto įgyvendinimo darbus – SBA baldų fabrikų vidinių logistikos srautų analizę, projektuoja pastatą, jo vidaus išdėstymą, privažiavimo aikšteles, planuoja vietą antrajam ir trečiajam logistikos centro plėtros etapams.

Planuojama, kad trečiasis, paskutinis, logistikos centro etapas bus baigtas įgyvendinti 2027 m., o bendras sandėlio plotas sieks 9 ha.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Šilumos kaina Klaipėdoje - didžiausia tarp didmiesčių

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba skelbia, kad kovą vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje yra 7,07 ct/kWh (be PVM). Tuo metu ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Verslas

SBA baldų įmonės didina apsukas

SBA grupės baldų gamybos įmonės 2023 m. produkcijos pardavė už trečdalį milijardo – 334 mln. eurų. Šiais metais jos tęs ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Šiluma išlieka pigesnė, bet ne tiek, kiek prognozuota

Spalio pradžioje platintame pranešime spaudai uostamiesčio savivaldybė ir jos valdoma AB „Klaipėdos energija“ prognozavo, kad šildymo išlaidos gyventojams šį sezoną ...
2023-10-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This