Sezoną pergale pradėjo ir Klaipėdos rankininkės

Sportas

Naująjį sezoną rungtynėmis namuose pradėjo Klaipėdos moterų rankinio komanda „Dragūnas-Viesulas“. Pirmoje šalies moterų rankinio lygoje rungtyniaujančios klaipėdietės rezultatu 35:29 (20:11) nugalėjo Utenos DSC komandą.

RK „Dragūnas” nuotr.

Nuosekliai žaidusios „Dragūno-Viesulo“ rankininkės lengvai pelnė įvarčius ir didino persvarą. Rungtynių metu uostamiesčio komanda pirmavo ir 10-12 įvarčių: 19:9, 28:17, 32:20. Antrojo kėlinio antroje pusėje atjaunėjusi „Dragūno-Viesulo“ ekipa sulėtino tempą ir uteniškės atotrūkį sumažino. Vis dėlto pasivyti aikštelės šeimininkių Utenos rankininkės nesugebėjo.

Klaipėdos komandoje rezultatyviausiai žaidė 9 įvarčius (3 iš 7 m) pelniusi Austėja Rimkutė, 6 įmetė Ugnė Kavalenkaitė, 4 pridėjo Dovilė Kasparavičiūtė.

Utenos ekipos lydere buvo net 15 įvarčių (2 iš 7 m) įmetusi Karolina Čekuolytė, 7 pelnė Eimantė Zenkovaitė.

„Dragūno-Viesulo“ vyr. trenerė Daiva Pakulienė sakė, kad pastaruosius du sezonus aukščiausios Lietuvos moterų rankinio lygos bronzos medalius iškovojusiai komandai šį sezoną teks rungtyniauti žemesnėje, pirmoje lygoje.

„Pasikeitė apie 70 procentų komandos žaidėjų, į užsienį išvyko komandos lyderės sesės Brigita ir Roberta Ivanauskaitės. Esame iš esmės atsinaujinusi ir gerokai pajaunėjusi komanda. Po praėjusio sezono komandoje liko tik šešios merginos, kitos žaidėjos – jaunosios „Viesulo“ sporto centro auklėtinės. Kolektyvas dar bando susižaisti, įsijausti. Pirmosiose rungtynėse, kaip ir reikėjo tikėtis, buvo ir gerų, ir blogų momentų, senoji karta bando susižaisti su naująja“, – komentavo D. Pakulienė.

2017-2018 m. sezoną Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ dėl nugalėtojų vardo ir galimybės pereiti į aukščiausią šalies lygą konkuruos su šešiomis ekipomis: šiandien įveikta Utenos DSC, Alytaus „SRC-Margiris“, Kauno „ACME-Žalgiris-2“, Kauno r. „SM-Garliava“, Šiaulių sporto gimnazijos „SM-Dubysa“ ir Molėtų SC/SK.

„Bandysime savo jėgas. Pirmą vietą pirmoje lygoje užėmusi komanda kitą sezoną galės pretenduoti į vietą aukščiausioje lygoje. Iš viso yra septynios komandos, kol kas teko susipažinti tik su varžovių komandų sudėtimis, todėl negaliu pasakyti, kaip su jomis seksis žaisti. Varžovės įvairios – pradedant solidesnio amžiaus žaidėjomis, baigiant itin jaunomis, gimusiomis 2005 metais. Mūsų šio sezono tikslas yra kuo labiau patobulėti ir užimti pirmąją vietą. Turime tokią galimybę ir norime ja pasinaudoti“, – pabrėžė D. Pakulienė.

Pasak jos, anksčiau žaidimo ašis buvo sesės Ivanauskaitės, dabar žaidimo taktika bus dėliojama remiantis senbuvėmis: Austėja Rimkute, Akvile Tolvaišaite, Ugne Kavalenkaite, Deimante Briedyte, Dovile Kasparavičiūte. Dar viena senbuvė – vartininkė Jovita Mikalauskienė.

Jauniausios komandos žaidėjos – keturiolikmetė Meda Budrytė, penkiolikmetės Raminta Ramanauskaitė, Rūta Švanytė, Donata Paulina Moorhaj, Paulina Griučkaitytė. Tai perspektyvios sportininkės, kurios jau dabar yra Lietuvos U17 rinktinės narės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Dragūno“ moterys ir dubleriai įveikė Molėtų komandas

Šeštadienį Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūnas“ rankininkės savoje aikštelėje nukovė varžoves iš Molėtų. Lietuvos moterų rankinio lygos rungtynės baigėsi rezultatu 42:23 (18:10). ...
2022-02-19
Skaityti daugiau

Sportas

Lietuvos rankinio lygoje – raudonomis kortelėmis pažymėta „Dragūno-Viesulo“ pergalė

Šeštadienį Klaipėdoje vykusiose „Dragūno-Viesulo“ ir „Šiaulių“ rungtynėse aikštelės šeimininkai savo dominavimą įrodė jau pirmame kėlinyje – į pertrauką išėjo pirmaudamas ...
2021-10-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Viesulo SC-Dragūnas" sezoną pradėjo ambicingai

Šeštadienį startavo atsinaujinusi Lietuvos moterų rankinio lyga, kurioje varžosi ir Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūno" merginų ekipa. Pirmosiose rungtynėse namuose klaipėdietėms teko kauniečių „ACME-Žalgirio" išbandymas. Uostamiesčio ekipa sezoną pradėjo ambicingai, vos keturiais įvarčiais nusileidusios tituluotoms varžovėms - 23:27 (11:11).
2020-10-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This