Kada atvers Tilžės gatvę?

Svarbu, Transportas

Prieš pradedant rekonstrukciją Tilžės gatvėje – viename iš pagrindinių įvažiavimo kelių į Klaipėdą – buvo žadėta, kad eismas čia bus atnaujintas rugsėjo 15-ąją. Dabar jau kalbama tik apie žiemą.

Rytinio piko valandomis ties Klaipėda (Palangos plente ties posūkiu į Liepų gatvę, ties Jakų žiedu ir Vilniaus plente) pastaruoju metu formuojasi itin didelės spūstys. Tam įtakos neabejotinai turi faktas, jog nuo birželio vidurio dėl rekonstrukcijos darbų yra uždaryta dalis Tilžės gatvės. Prieš ją uždarant buvo žadama, kad eismas bus atidarytas rugsėjo viduryje.

Klaipėdietis Andrius „Atvirai Klaipėdai” atsiuntė nuotraukas, kuriose galima matyti, kaip atrodė rekonstruojama gatvė rugpjūčio 10-ąją ir praėjusią savaitę.

 

Vaizdas rugpjūčio 10-ąją

Vaizdas praėjusią savaitę.

„Apie 40% kelio yra su skalda per visą plotį. Likusi dalis iki Jakų žiedo – tik viena juosta. Dirbo 4 vnt. technikos ir kokie 10 žmogeliukų. Tokiais tempais po 3 savaičių gal visur skalda bus. Vėliau leis važiuot. O pavasarį pasakys – va, leidom važiuot, eismas sugadino pagrindą. Asfaltuot negalima. Ir vėl iš naujo”, – savo nuomonę dėstė klaipėdietis.

Darbų užsakovo – Lietuvos automobilių kelių direkcijos – ryšių su žiniasklaida specialistas Laurynas Slapšys informavo, kad „kol rangos darbai atliekami pagal sutartyje numatytas sąlygas, sankcijos rangovui netaikomos”. Atsakomybė būtų taikoma tik tada, jei darbai nebūtų baigti pagal numatytą terminą – 2018 m. liepą.

„Šiame objekte šiais metais planuojama atlikti kiek galima daugiau konstrukcijos įrengimo darbų, kad iki žiemos periodo būtų galima paleisti eismą visu kelio pločiu su tam tikrais apribojimais”, – žadėjo L. Slapšys.

Dėl Tilžės g. rekonstrukcijos nuo birželio 15 d. yra pakoreguota 21A autobuso maršruto trasa. Dėl važiavimo aplinkkeliu per Vilniaus ir Šilutės plentą Klaipėdos transportininkai patiria nuostolių, nes vežėjui reikia mokėti už didesnę ridą.

Darbus Tilžės gatvėje atlieka konkursą laimėjusi bendrovė „Lemminkainen Lietuva“. Jos komercijos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Vasiulis tikina, kad šis objektas buvo tarp prioritetinių ir jame esą iki šiol padaryta viskas, kas buvo įmanoma. 

„Leidimą uždaryti eismą Savivaldybė mums pratęsė iki spalio 31 dienos. Žiūrėsime, ką mums leis padaryti orai. Realiai mums dar reikėtų trijų savaičių, kad galėtume nutiesti asfalto dangą. Aišku, eismą galime leisti ir jos nepatiesus, tačiau tada kelią žiemą būtų kur kas sudėtingiau prižiūrėti ir asfaltavimo darbai tikrai nusikeltų į kitus metus”, – sakė pašnekovas.

Priminsime, kad po spalio 18 d. vykusio kelininkų ir Savivaldybės darbuotojų pasitarimo  vicemeras Artūras Šulcas „Atvirai  Klaipėdai” sakė, jog eismą  Tilžės gatve tikimasi paleisti neužpylus jos asfaltu ir  anksčiau numatyto grafiko.

Norėtumėte, kad parašytume daugiau panašių straipsnių? Paremkite “Atvirą Klaipėdą”, nes skaitytojų parama – vienintelis mūsų pajamų šaltinis.

1 Comment

  1. Rch

    Gal tuo pačiu vertėtų padiskutuoti, kada kas nors sutvarkys Tauralaukio g-vę. Transporto srautai gana nemaži. Danga išlaužyta, šalikelėje duobės. Kiek žmonių pramšė padangas valdininkams neįdomu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This