Klaipėdos koncertų salėje – „Metų laikai“ ir kiti hitai

Kultūra

Rytoj, spalio 25-ąją, 18.30 val., Klaipėdos koncertų salėje skambės Klaipėdos kamerinio orkestro ir smuiko virtuozų Valerijaus Sokolovo ir Nikitos Boriso-Glebskio programa, kurioje bus ir Antonio Vivaldi „Metų laikai“.

Valerijus Sokolovas nuolat koncertuoja su žymiais pasaulio orkestrais, tarp jų – Tokijo, Ciuricho, Seulo, Klivlando, Maskvos simfoniniai, Nacionalinis Prancūzijos ir kiti orkestrai. Jo pasirodymų laukia prestižiniai festivaliai bei svarbiausios užsienio scenos: Musikverein Vienoje, Lincoln Center – Niujorke, Prinzregenten – Miunchene, Marijos teatras Sankt Peterburge, Wigmore Hall Londone.

V. Sokolovas yra kamerinio orkestro Kiev Soloists įkūrėjas ir meno vadovas. Jis gimė 1986 m. Charkove (Ukraina). Studijavo Yehudi Menuhin School (Jungtinė Karalystė), 2005 m. atlikėjas laimėjo garsųjį George Enescu tarptautinį smuikininkų konkursą Bukarešte (Rumunija). Smuikininkas savo įrašus leidžia išimtinai kompanijoje Erato (buvusi EMI Classics). 

Nikita Boriso-Glebskis, savo virtuoziškumu sužavėjęs užsienio klausytojus ir kritikus, išsiskiria garso spalvų gausa, nepaprastu jautrumu ir muzikalumu. Jo talentas pripažintas svarbiausiuose pasaulio smuikininkų konkursuose – J. Sibelijaus, F. Kreislerio, P. Čaikovskio, Karalienės Elžbietos bei Monte Carlo Violin Masters konkurse, vykstančiame kas ketverius metus ir išrenkančiame vienintelį laimėtoją.

Boriso-Glebskis pasirodo su pagrindiniais pasaulio orkestrais, įskaitant Vienos radijo, Briuselio filharmonijos, Mariinskio, NDR, Gothenburgo ir Pekino simfoninius orkestrus, Helsinkio, Maskvos filharmonijos, Londono, Karališkąjį Valonijos kamerinius orkestrus, Sinfonia Varsovia bei daugelį kitų.

Rytojaus koncerte skambės ne tik populiarusis Antonio Vivaldi 4 koncertų cklas smuikui ir orkestrui „Metų laikai“, bet ir kitas publikai puikiai žinomas kūrinys – Piotro Čaikovskio „Florencijos suvenyras“. Styginių sekstetui sukurtas opusas bus griežiamas styginių orkestro. Abu smuiikininkai su Mindaugo Bačkaus vadovaujamu kolektyvu dar išpildys Arnoldo Malcolmo Dvigubą koncertą.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Verslas toliau judina požeminio parkingo po Lietuvininkų aikšte idėją

Praėjus pusmečiui po pagarsintos idėjos, kad po Lietuvininkų aikšte reikėtų įrengti 75 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, verslo iniciatyva pradedami rengti ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This