Telefoninį sukčių pričiupti padėjo taksistas

Regionas

Pirmadienį pilietiško taksi vairuotojo ir policijos pareigūnų operatyvaus reagavimo dėka Skuodo rajone sulaikytas telefoniniame sukčiavime dalyvavęs, į apgauto senuko namus paimti pinigų atvykęs įtariamasis.

Policijos nuotr.

Dienos viduryje, apie 15 val., 92 metų Ylakių miestelio gyventojui paskambino jo anūko vardu prisistatęs sukčius. Jis teigė padaręs avariją, o tam, kad nebūtų, kaip minėjo, „iškelta byla“, paprašė 6000 eurų.

Po 20 minučių į ylakiškio namus atvykęs nepažįstamasis paėmė 1300 senuko eurų ir pasišalino.

Tačiau sukčių bendrininkas apsigavo, drąsiai elgdamasis taksi automobilyje. Jis Skuode įlipo į taksi, paprašė važiuoti į Ylakius, bet adresą sakė patikslinsiąs pakeliui. Pakeliui jaunas 21 metų įtariamasis su kažkuo bendravo telefonu. Ylakiuose taksistui jis liepė jo palaukti, o išėjęs iš aukos namų – skubiai grįžti į Skuodą.

Toks vaikino elgesys iš karto sukėlė įtarimų apie sukčiavimo pavojus girdėjusiam 58 metų taksistui. Ylakiuose belaukdamas grįžtančio įtariamojo jis paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112, o policijos pareigūnai operatyviai išvyko pasitikti minėto automobilio.

Jau 15.30 val. kelyje Mažeikiai-Skuodas ties Mažųjų Rūšupių k. sustabdžius automobilį senuko skriaudikas buvo sulaikytas. Jis uždarytas į areštinę.

Policija dėkoja neabejingam ir pilietiškai pasielgusiam taksi vairuotojui bei ragina visuomenę sekti jo pavyzdžiu. Tai ne pirmas taksistas, padėjęs Skuodo rajono policijos pareigūnams sulaikyti  įtariamuosius sukčiavimu, praneša Klaipėdos AVPK.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This