Klaipėdoje – respublikinis konkursas „Perliukai“

Švietimas

Ketvirtadienį, spalio 26-ąją, Kultūros fabrike kelionę po Lietuvą pradeda Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ organizuojamas IV-asis respublikinis jaunų neįgalių muzikos atlikėjų konkursas-festivalis „Perliukai“.

Simboliška, kad šių metų festivalis – konkursas startuoja Lietuvos kultūros sostinėje – Klaipėdoje , o globėju tapo miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Nacionalinis jaunų neįgalių dainininkų ir instrumentalistų konkursas-festivalis vyksta kas treji metai, apimdamas atskirus regionus. Konkurso-festivalio „Perliukai“ regioninės atrankos bus organizuojamos Klaipėdoje ir Alytuje, o 2018 m. jos vyks Kaune, Šiauliuose, Vilniuje. Pasak renginio organizatorių, festivaliu ugdomas ne tik neįgalių vaikų ir jaunuolių (3-29 metų) kūrybiškumas, skatinama muzikinė saviraiška, bet ir siekiama atkreipti dėmesį ir įvertinti muzikos pedagogus, pasirinkusius dirbti su skirtingą negalią turinčiais jaunais talentais.

„Muzikos pedagogai retai sulaukia įvertinimo ir visuomenės dėmesio. Jų darbas itin svarbus, bet retai pastebimas, tad tai – galimybė jiems pasisemti idėjų, pasidalinti patirtimi, pajausti savo veiklą bendrame kontekste, sulaukti palaikymo, įvertinimo bei paskatinimo kurti bendrus projektus su kolegomis bei profesionaliais muzikantais“, – teigia Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ pirmininkė, konkurso-festivalio „Perliukai“ iniciatorė Viktorija Vitaitė.

Konkursinėje atrankinio Klaipėdos regionui skirto renginio programoje  varžysis neįgalieji vaikai ir jaunuoliai iš Klaipėdos, Gargždų, Kretingos, Plungės, o festivalinėje programoje pasirodys puikūs atlikėjai iš Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro, Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos, kitų įstaigų, organizacijų. Šiame regioniniame renginyje iš viso dalyvaus apie 100 jaunų atlikėjų, jų vadovų.

Baigiamasis konkurso-festivalio „Perliukai“ uždarymas, kuriame dalyvaus visų regioninių konkursų nugalėtojai vyks Vilniuje kitų metų pabaigoje. Planuojama, kad konkurso-festivalio „Perliukai“ programoje iš viso dalyvaus iki 1000 neįgaliųjų ir sveikųjų atlikėjų iš visos Lietuvos.

Respublikinį konkursą-festivalį „Perliukai“ organizuoja Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“. Pagrindiniai rėmėjai – Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Lietuvos kultūros taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Kviečia mokinius dalyvauti nacionaliniame konkurse „Skaidrumą kuriame kartu“

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečius metus iš eilės organizuoja nacionalinį konkursą mokiniams „Skaidrumą kuriame kartu‘23“. Šiuo konkursu siekiama ugdyti antikorupcines ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Skelbiamas piešinių konkursas „Klaipėda – Lietuvos vartai į pasaulį”

Paskutinį mokslo metų mėnesį visos Lietuvos moksleiviai raginami savo piešiniuose įprasminti vienintelį šalies uostamiestį – Klaipėdą. Edukacinio projekto „Jūros ambasada“ ...
2023-06-01
Skaityti daugiau

Švietimas

Konkursas moksleiviams „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“

Siekiant puoselėti moksleivių pilietiškumą, taip pat skatinti juos domėtis dabarties krašto saugumu ir gynybos aktualijomis, Lietuvos valstybės ir Lietuvos kariuomenės ...
2023-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This