Klaipėdoje atsiras daugiau bevielio interneto prieigų?

Miestas

Ketvirtadienio rytą Klaipėdos miesto savivaldybėje vykusiame pasitarime kalbėta apie tai, kaip racionaliau  išnaudoti Susisiekimo ministerijos vykdomą projektą, įrengiant mieste daugiau bevielio interneto (WiFi) prieigų.

„Pasitarime analizavome Susisiekimo ministerijos kvietimą teikti paraiškas bevielio interneto įrengimui viešojoje erdvėje arba viešuosiuose objektuose, bet pagal siūlomas sąlygas akivaizdu, kad lėšų užtektų tik vienam objektui įrengti“, – po pasitarimo „Atvirai Klaipėdai“ sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Pasak tarnautojos, laimėjus WiFi4EU projektą, būtų gautas tik 20 000 erų finansavimas, tad kalbėta, kokioje vietoje šią kuklią sumą uostamiestyje būtų galima racionaliai panaudoti.

Svarstytos dvi galimybės – tokią prieigą suteikti buvusios Futbolo mokyklos Paryžiaus Komunos g.  pastate, kur šiuo metu baigiamas įrengti Jaunimo ir bendruomenės centras, arba Kauno g. baigiamame restauruoti „Kauno atžalyno“ bibliotekos filiale.

„Šios dienos pasitarime nieko konkrečiai nenusprendėme, specialistams nurodyta surinkti įvairius pasiūlymus,  mes dar kartą susisieksime su ministerija, pasikonsultuosime, ar teisingai supratome WiFi4EU aprašo sąlygas“,- sakė E. Mantulova.

Į „Atviros Klaipėdos“ klausimą, ar Savivaldybė negalėtų ir pati finansiškai prisidėti prie projekto įgyvendinimo, direktoriaus pavaduotoja teigė,  jog, „be abejo, esant tokiam kvietimui, galėtų ir prisidėtų“. Tačiau šiandien apie tai esą per anksti kalbėti, nes nei dėl vietos, nei dėl finansavimo dar neapsispręsta ir šiuo klausimu išsamiau bus tariamasi ateityje.

Kartu ji patikino, jog viešų erdvių su nemokamo bevielio interneto prieigomis uostamiestyje jaunimui trūksta, dabar jos populiariausios yra kavinėse, tačiau reiktų, kad jų atsirastų ir kitose, jauniems žmonėms patraukliose viešose vietose, „kad jaunimas galėtų laisvai naršyti“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This