Pirmoji Melnragė taps patrauklesnė lankytojams

Miestas

Platesnis, patogesnis takas, vedantis prie jūros, treniruokliai, vaikų žaidimo bei apžvalgos aikštelės, nuo šabakštynų išvalytos kopas – tai tik dalis darbų, kuriuos numatoma įgyvendinti, sutvarkius šalia šiaurinio molo kuriamą Melnragės parką.

Ketvirtadienį popiet miesto Savivaldybės administracijos atsakingi darbuotojai su projektuotojais  aptarė jau į pabaigą einančius šio parko projektinius sprendinius.

Po pasitarimo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova „Atvirai Klaipėdai“ sakė, kad, „mūsų vertinimu, projektuotojai dirba atsakingai“.

Melnragė iš paukščio skrydžio. Martyno Vainoriaus nuotr.

Želdinių beveik nelies

Šalia šiaurinio molo esančios prieškopės ir užkopės sutvarkymo projektą rengia UAB „Želdynai“, į pasitarimą kviestas architektas atsivedė ir profesionalų miškininką.

„Projektuotojai labai atsakingai pasižiūrėjo į želdynus“, – pasidžiaugė pasitarimo dalyvė. Pasak jos, šioje vietoje miškininkai išskyrė dvi želdinių grupes – jaunesniuosius, sodintus maždaug prieš 18-20 metų (tai paprastosios pušys, šaltalankiai, laukinės rožės ir kt.) bei netoli gyvenamųjų namų esančius brandžius medžius, kuriems jau per 40 metų. Pastarųjų ketinama išvis neliesti, nebent po nuodugnesnės apžiūros būtų surasta puvėsio ir kitokių ligų, o tankiai susodintas, į  šabakštynus pavirtusias pušis bei krūmynus ketinama išvalyti – tam, kad atsirastų daugiau šviesos ir erdvės tiems patiems želdiniams tvarkingai augti.

Sutvarkys takus, įrengs žaidimų aikšteles

Projektuotojai pasiūlė naujai sutvarkyti ir išdėstyti pėsčiųjų takus. Pasak jų, už kopagūbrio nuteistas pėsčiųjų takas, vedantis link jūros, šiuo metu yra per siauras, (1 m 20 cm ), juo nepatogu naudotis ne tik pėstiesiems, bet ir mamoms su vežimėliais ar dviratininkams. Pagal projektą jis bus praplatintas, o keturiose aukščiausiose jo vietose ketinama įrengti poilsio – apžvalgos aikšteles su suoliukais, kad žmonės galėtų grožėtis priešais atsiveriančia jūra.

Taip pat planuojama nutiesti naujus pėsčiųjų takus per patį parką, einant link Molo g. Šių takų susikirtimo vietose numatyta įrengti aktyviam sportui pritaikytas vaikų žaidimo aikšteles, įvairias laipynes, pastatyti naujus suoliukus, treniruoklius, mažosios architektūros akcentus.

„Pirmosios Melnragės parko projektavimo darbai turėtų būti baigti jau šiemet, o kitais metais ieškosime rangovų projektui įgyvendinti“, – „Atvirai Klaipėdai“ sakė E. Mantulova.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palanga dešimt kartų padidino atkuriamąją medžių vertę

Palangos miesto taryba priėmė želdynų ir želdinių apsaugos bei tvarkymo taisyklių pakeitimą, kuriame numatė naujus saugotinais paskelbtų želdinių atkuriamosios vertės ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Prie Švyturio gatvės projektuojami apsauginiai želdynai

Klaipėdos savivaldybė neskelbiamos apklausos tvarka pasirinko rangovą apsauginiams želdynams prie Švyturio gatvės projektuoti. Šią paslaugą už 7,7 tūkstančio eurų įsipareigojo ...
2022-10-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pietiniams miesto rajonams - poilsio parkas

Labiausiai nuo smarvės, taršos bei triukšmo kenčiantys uostamiesčio piečiausių mikrorajonų gyventojai neilgai trukus turėtų lengviau atsikvėpti – teritorijoje palei Šilutės ...
2022-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This