Tarp Konstitucijos žinovų – ir klaipėdietė

Veidai

Trečias kartas nemelavo –  Klaipėdos savivaldybės administracijos viešųjų ryšių specialistė Milda Milbutaitė laimėjo 1-ąją vietą Konstitucijos egzamine ir buvo apdovanota prezidentės Dalios Grybauskaitės.

„Dalyvavau ir užernai, ir pernai, tačiau vis kažko pritrūkdavo, o dabar pasisekė. Antrajame etape buvo 19 testinių klausimų ir vienas atviras, apie teisėjų darbą. Šįkart egzaminas buvo tikrai nelengvas, net tikrinausi, ar nesuklydo man pateikdami užduotis, nedavė skirtos turintiesiems teisinį išsilavinimą”, – „Atvirai Klaipėdai” pasakojo M. Milbutaitė, turinti lietuvių filologijos ir ispanų kalbos išsilavinimą bei baigusi medijos bei komunikacijos magistro studijas.

 

Milda Milbutaitė sakė pirmą kartą buvusi taip arti prezidentės, kuri jai paliko labai šiltą ir malonų įspūdį, kaip ir visa apdovanojimo ceremonija. Prezidentūros kanceliarijos (Roberto Dačkaus) nuotr.

Pašnekovė tikino, kad ruošiasi dalyvauti šiame egzamine ir kitąmet. „Tai tampa labai gražia tradicija ir smagu, kai atėjęs į egzaminą gali pamatyti tuos pačius veidus. Manau, kad visi turėtų nuolat pasiskaityti Konstituciją, nes tada tampa žymiai paprasčiau suvokti mūsų valstybėje vykstančius procesus”, – sakė Milda.

Pašnekovė sakė pirmą kartą buvusi taip arti prezidentės, kuri jai paliko labai šiltą ir malonų įspūdį, kaip ir visa apdovanojimo ceremonija.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas, išplatintame pranešime teigia, jog džiaugiasi, kad Savivaldybėje dirba išsilavinę ir veiklūs žmonės, kokia yra ir Milda.

„Visos administracijos vardu  nuoširdžiai sveikinu mūsų kolegę Mildą, ir linkiu nesustoti ties pasiektais rezultatais, o užsibrėžti dar didesnius tikslus ir sėkmingai juos įgyvendinti,“ – cituojamas S. Budinas.

Vienuoliktajame Konstitucijos egzamine dalyvavo beveik 28 tūkst. žmonių. D. Grybauskaitė 32 dalyviams, parodžiusiems geriausias žinias, įteikė po Konstitucijos egzempliorių ir palinkėjo, kad nugalėtojų pavyzdys padrąsintų ir kitus išmėginti savo jėgas puikioje pilietinės visuomenės ugdymo mokykloje, kokia tapo šis egzaminas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

ELTA

KT: „w“, „q“ ir „x“ raidžių naudojimas vardų ir pavardžių rašyboje - teisėtas

Konstitucinis Teismas (KT) trečiadienį paskelbė, kad Asmens vardo ir pavardės rašymo dokumentuose įstatymo nuostatos, leidžiančios vardų ir pavardžių rašyboje naudoti ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

Nuomonės

Senkanti ukrainiečių kantrybė

Radikalūs Ukrainos veikėjai-patriotai prieš prasidedant NATO bloko viršūnių susitikimui Vilniuje pamažu praranda kantrybę dėl, jų požiūriu, neapibrėžtų Ukrainos narystės aljanse ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This