Kreipėsi ir dėl gresiančio bankroto, ir dėl nesutarimų su kaimynais

Miestas

Konstitucijos dieną teismuose teiktos nemokamos konsultacijos išjudino klaipėdiečius, praneša Klaipėdos apygardos teismas.

Pirmieji lankytojai į teismą suskubo nuo ankstyvo ryto, jų srautas nenuslūgo iki pat dienos pabaigos. Galimybe gauti kvalifikuotą teisininko patarimą jiems rūpimais klausimais šiame teisme pasinaudojo kelios dešimtys klaipėdiečių.

Klaipėdos apygardos teismas

„Atėjau su ašaromis akyse, o išeinu visai kitaip nusiteikusi – mano problema, pasirodo, išsprendžiama“,– už konsultaciją dėkojo klaipėdietė Ramutė. Padėkos žodžių konsultantams negailėjo ir kiti tądien į Klaipėdos apygardos teismą pasitarti atėję žmonės. Vieniems užteko ir keliolikos minučių problemai aptarti, kietiems nepakako ir pusvalandžio, nes turėjo nemažai įvairių klausimų.

„Ieškoti pagalbos žmones paskatino jų turimos problemos: gresiantis įmonės bankrotas, nesutarimai su kaimynais dėl sklypo ribų, nepasitenkinimas suteiktos paslaugos kokybe. Dalis žmonių atėjo aptarti paveldėjimo, turto dovanojimo, žalos atlyginimo klausimų. Lankytojai taip pat domėjosi, kaip turėtų ginti, jų manymu, pažeistas nuosavybės, paciento teises“, – lankytojų klausimus komentavo teisėjo padėjėja Z. Vilnienė.

Klaipėdos apygardos teisme konsultacijas gyventojams teikė Civilinių bylų skyriaus teisėjų padėjėjos Zina Vilnienė ir Jurga Jasmontienė, Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų padėjėjai Robertas Paliokas ir Simonas Kuoras, teismo konsultantų komandą papildė advokatė Lina Zamulskienė bei antstolis Jonas Petrikas.

Nemokamas teisines konsultacijas lankytojams šiemet teikė 60 Lietuvos teismų. Renginys vyko jau antrus metus, jį inicijavo Nacionalinė teismų administracija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės, Svarbu

„Atviros Klaipėdos" kovas: atlaikėme dar vieną išbandymą žodžio laisvei

Ar žurnalistas ir leidinys turi būti nubausti už tai, kad paskelbė tai, kas buvo kalbama viešame teismo posėdyje neiškraipydamas faktų ...
2022-04-14
Skaityti daugiau

Nuomonės, Svarbu

Teisė žinoti: atėjo eilė viešiems teismo procesams?

Vasario 3-iąją, kai dalinausi savo įžvalgomis apie išplėstinės Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegijos sprendimą „Atviros Klaipėdos” byloje, akcentavau ir ...
2022-02-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Teismuose - nemokamos teisinės konsultacijos telefonu

Lietuvos Konstitucijos ir Europos teisės dienos proga Lietuvos teismų darbuotojai spalio 25-ąją teiks nemokamas teisines konsultacijas. Dėl vis dar sudėtingos ...
2021-10-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This