Kviečia paroda „Tête-à-tête”

Kultūra

Lapkričio 2 d., ketvirtadienį, 18 val. „Klaipėdos galerijos“ filiale Mados ir verslo centre „Herkaus” galerijoje (Herkaus Manto g. 22) , vyks parodos „Tête-à-tête” atidarymas.

Paroda „Tête-à-tête “ – bendras penkių jaunųjų Šiaulių dailininkų projektas.  Kiekvienas autorius pristato naujausius savo kūrinius, sukurtus 2015-2017 m., padiktuotus naujų įvykių, idėjų, išgyvenimų.

„Esame 5 jauni dailininkai, apsigynę magistro studijas Šiaulių universiteto Menų fakultete. Visi priklausome Lietuvos dailininkų sąjungai. Susiburti drauge paskatino mintis, jog parodas rengti kartu yra ne tik savotiškas pasitikrinimas su kolegomis, bet ir tam tikra bendravimo forma. Ne tik nuotykis, bet ir tam tikras iššūkis: vienoje parodoje, prisimenant studijų laikus, siekiant galutinai neišsiskirstyti, o dar pabūti kartu, pasidalinti naujausiais savo darbais, pasikalbėti.. Parodos pavadinimas „Tête-à-tête“ (pranc. pažodžiui – galva į galvą, t. y.  akis į akį, tarp 4 akių.) Tai pokalbis tarpusavyje ir su žiūrovais. Savaime suprantama, mintys ir idėjos skirtingos, kaip ir mes patys“, – sako parodos-projekto sumanytojas, kuratorius Benas Alejūnas.

Parodos dalyviai skirtingų sričių dailininkai: tapytojai Benas Alejūnas, Egidijus Godliauskas, grafikės Simona Bagdonaitė – Gubinienė, Renata Murauskaitė, tekstilininkė Gitana Evseičikaitė – Saurazienė.

Jaunuosius dailininkus vienija žmogaus egzistencijos temos, Lietuvos istorija ir dabartis, nūdienos aktualijos. Kūryboje atsispindi sąveika tarp asmeninių išgyvenimų ir išorinių objektų poveikio.

Paroda veiks iki lapkričio 30 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodoje „Invazija“ – Panevėžio dailininkų kūriniai

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus „Klaipėdos galerija“ (Bažnyčių g. 6) liepos 22 d., kitą trečiadienį, 17.30 val. pristato Panevėžio dailininkų ...
2020-07-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This