Priėmimas į mokyklas: stumdytis eilėse dar reikės

Svarbu, Švietimas

Nors Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai žadėjo, jog jau 2018-ųjų sausį tėvams, ko gero, nebereikės nuo itin ankstyvo ryto stumdytis gyvose eilėse norint, kad jų vaikas patektų į itin paklausias šiaurinės ar centrinės miesto dalies mokyklas, tokie pažadai realybe nevirs. Savivaldybės specialistams prireikė net 10 mėnesių, kad būtų paskelbtas elektroninės priėmimo sistemos sukūrimo konkursas.

Būsimų pirmokų tėvai, norintieji, kad jų vaikai patektų į populiariausias mokyklas, jau gali nusiteikti, kad pirmąją 2018-ųjų darbo dieną nuo ankstyvo ryto teks stovėti eilėse. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ar tėvams ir vėl reikės nuo 3 val. nakties stovėti, kad užregistruoti būsimus pirmokus, ypač šiaurinėje dalyje? Ar skirstydami teritorijas priskiriamas mokykloms atsižvelgia į registruotų vaikų skaičių, nes susitarė situacija, kad vietų buvo mažiau nei prašančių priimti, kuriems priklausė pagal suskirstymą. Be to, lyg kalbėjo apie elektroninę registraciją. Kol kas nieko negirdėti. Jei tai bus paskutinės minutės pirkimas ar nebus taip, kad tėvai vėl nervinsis prie lūžtančių sistemų”, – į „Atvirą Klaipėdą” su prašymu pasidomėti apie būsimuosius priėmimus kreipėsi klaipėdietė Inga.

Jos paminėtos kalbos apie elektroninę priėmimo sistemą iš tiesų yra ne be pagrindo – sausio 4-ąją surengtos spaudos konferencijos, skirtos pristatyti priėmimo aktualijoms, metu Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja informavo, kad „šiais metais jau bus skelbiamas konkursas elektroninei priėmimo į bendrojo ugdymo mokyklas sistemai sukurti ir galbūt kitais metais tėvams jau nereikės stumdytis gyvose eilėse”.

Dabar L. Prižgintienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad toks konkursas iš tiesų buvo paskelbtas, bet dėl detalių pasiūlė teirautis Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų poskyrio vedėjo Dariaus Kadžio.

„Konkursas vyksta, dabar buvo nukeltas pasiūlymų pateikimo laikas iki lapkričio 13 dienos, nes norime sulaukti daugiau pasiūlymų. Iki šiol buvo tik viena ar dvi užklausos iš potencialių tiekėjų”, – aiškino D. Kadys.

Pasak jo, kitų metų pradžioje sistema tikrai neveiks, nes jos sukūrimui yra numatytas pusės metų laikotarpis.

Savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Milda Lamakinaitė patikslino, kad pats konkursas buvo paskelbtas spalio 3-ąją.

Savo ruožtu L. Prižgintienė patikino, kad tėvai neturėtų puoselėti vilčių, kad populiariosiose „Verdenės” ar Simono Dacho progimnazijose kitąmet bus daugiau pirmokų klasių.

„Pastatų galimybės yra išsemtos”, – sakė ji.

Situacija šiaurinėje miesto dalyje gali pagerėti, pastačius naują mokyklą. Žinia, ji projektuojama tarp Kretingos gatvės ir Žolynų kvartalo. Tačiau ir šis procesas vyksta su kliūtimis. Mokyklos statyboms šioje vietoje priešinasi kai kurie gyventojai,  177 tūkst. eurų vertės mokyklos projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugas Senvagės g. nusipirkusiai savivaldybei Viešųjų pirkimų tarnyba pasiūlė nutraukti sutartį su konkurso laimėtojais bendrove A405. Tačiau Savivaldybė to nepadarė, nes nesutiko su nurodytais galimais pažeidimais.

Norėtumėte, kad praneštume daugiau panašių naujienų? Paremkite „Atvirą Klaipėdą”, nes skaitytojų parama – vienintelis mūsų pajamų šaltinis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Švietimas

Mokslo metų pradžią aplaistė lietus

Penktadienio rytą tradiciniu renginiu Lietuvininkų aikštėje Klaipėdoje pradėti nauji mokslo metai. Martyno Vainoriaus nuotr. Šiemet uostamiesčio mokyklose mokysis daugiau nei ...
2023-09-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Nauji mokslo metai – su galimos nesantaikos obuoliu

Švietimo įstaigų vadovai teigia, jog jau yra įpratę, kad vasarą visada atsiranda koks nors naujas teisės aktas, kuris įneša daug ...
2023-08-30
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajono pirmokams – būtiniausių priemonių krepšeliai

Jau antrus metus iš eilės rugsėjo 1-ąją Klaipėdos rajono pirmokų lauks būtiniausių kanceliarinių priemonių krepšeliai. Tad tėveliai, kurių mažieji tik ...
2023-06-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This