Nemokamų sveikatinančių veiklų bus ir lapkritį

Sveikata

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras praneša, kad nemokamų sveikatinančių veiklų netrūks ir lapkritį. Žadama, kad visų amžiaus grupių klaipėdiečiai atras kažką sau tinkamo – paskaitas, fizinio aktyvumo užsiėmimus, muzikos terapiją ir kt.

Lapkritį bus galima pasimokyti ir šiaurietiško ėjimo su lazdomis. Tsippendale (pixabay) nuotr.

Norinčius laisvalaikį praleisti fiziškai aktyviai, specialistai kviečia jungtis prie tokių veiklų kaip kalanetika, zumba, šokių pamokos, mankštos su treniruočių volais, kamuoliukais ir elastinėmis juostomis, šiaurietiškojo ėjimo pamokų po atviru dangumi, stuburo stabilizavimo pratimų ir t.t. Ypatingas dėmesys skiriamas ir žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis bei cukriniu diabetu. Šios tikslinės grupės nariams taip pat siūloma dalyvauti  jiems skirtose mankštose su kineziterapeutu, išbandyti šiaurietiškąjį ėjimą ir kitas aktyvias veiklas.

Muzikos terapija ir socialinių įgūdžių lavinimas

Emocinę sveikatą siūloma puoselėti kartu su muzikos terapijos užsiėmimais, vyksiančiais kiekvieną antradienį 18.30 val. studijoje „Dabartis“. Teigiama, kad tai puiki priemonė atsipalaiduoti po kasdienių darbų ir bent trumpam pamiršti visus rūpesčius. Šiuose užsiėmimuose laukiami visi, kas mėgsta muziką. Taip pat siūloma išbandyti teatro mankštą suaugusiems, kuri vyks kiekvieną lapkričio sekmadienį 18 val. bei viešo kalbėjimo ir lyderystės klubo „Toastmasters Klaipėda“ užsiėmimus, kurių metu, kaip teigia organizatoriai, jaukioje ir saugioje aplinkoje bus mokomais susidraugauti su auditorijos baime, lavinami  viešojo kalbėjimo bei lyderystės įgūdžiai, treniruojami gebėjimai suteikti konstruktyvų grįžtamąjį ryšį. Taip lavinimai socialiniai įgūdžiai, plečiami ryšiai, patiriamos geros emocijos, sulaukiama paskatinimo ir palaikymo. Žmonės įgyja pasitikėjimo savimi, savitvardos, ugdomas sąmoningumas, sukuriama geresnė dvasinė būsena. Šie užsiėmimai vyks lapkričio 14 ir 28 d. 18.15 val. viešbutyje „Green Park Hotel“.

Jaunimui ir mamoms

Aikido, teatro meno užsiėmimai, muzikos kūrimo ir dainavimo dirbtuvės – visos šios veiklos orientuotos į tam tikrų jaunimo įgūdžių lavinimą.  Aikido užsiėmimai padės sustiprėti, išmokti gynybos principų ir įgyti pasitikėjimo savimi. Teatro meno užsiėmimuose lavinamas raiškus ir taisyklingas kalbėjimas, taip pat ugdomas pasitikėjimas savimi,  mokomasi įveikti scenos baimę, ugdomi savo kūno ir emocijų valdymo įgūdžiai, skatinamas laisvesnis bendravimas su kitais žmonėmis.

Lapkritį bus rengiamos ir mankštos nėščiosioms, mankštos su kūdikiais, įvairios paskaitos suteiks naudingų žinių tiek besilaukiančioms, tiek jau turinčioms vaikų šeimoms. Kiekvieną penktadienį 17.30 val. menų dirbtuvėse „Aš Čia“ vyks pojūčių mankšta šeimoms.

„Circle“ treniruotės

Teigiama, kad spalį pasirodžiusias „Circle“ treniruotes ir svorio kontrolės programą jau spėjo pamėgti daugybė žmonių, todėl ir lapkritį kviečiama išbandyti šias fizinio aktyvumo formas bei svorio metimo programą, kas dar nespėjo to padaryti. Šios treniruotės skirtos tiems, kam atsibodo įprasti užsiėmimai, norintiems pagerinti savo gyvenimo kokybę, mesti sau naują iššūkį. Šios treniruotės ugdo jėgą, greitį, ištvermę ir koordinaciją, padeda norintiems atsikratyti nereikalingų kilogramų, treniruojamos visos raumenų grupės. Svorio kontrolės treniruočių (lieknėjimo programos) metu dirba visos raumenų grupės, gerėja koordinacija, ištvermė, lankstumas, jėga. Siekiama, kad kūnas būtų prisitaikęs prie fizinio krūvio ir kasdienės veiklos. Didesnis nei vidutinis treniruočių intensyvumas padeda greičiau pasiekti norimų rezultatų per trumpesnį laiką. Treniruojantis nuolat, pagerėja kraujotaka ir medžiagų apykaita probleminėse kūno vietose, tokiu būdu kovojama su celiulitu. Anot organizatorių, šio treniruotės puikiai tinka įvairaus amžiaus žmonėms.

Suaugusiųjų  švietimo savaitė

Lapkričio 20 – 26 d. bus minima suaugusiųjų švietimo savaitė. Įvairios įstaigos ir organizacijos, prisidėdamos prie šios savaitės minėjimo, organizuos renginius, skirtus išmokti kažką naujo, susipažinti su įvairiomis naujomis veiklomis. Sveikatos biuras, prisidėdamas prie šios savaitės minėjimo, specialiai nemokamų veiklų kalendoriuje išskyrė skiltį su papildomomis veiklomis ir kviečia visus suaugusiuosius pasimokyti šiaurietiškojo ėjimo, kuris vyks biuro kiemelyje, bei išbandyti kitas veiklas.

Registracija į lapkričio mėn. veiklas prasideda nuo lapkričio 2 d. Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto kalendoriuje nurodytais kontaktiniais numeriais. Kalendorių galite parsisiųsti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Iš Visuomenės sveikatos biuro direktorės pareigų pasitraukė Jūratė Grubliauskienė (papildyta)

15 metų, nuo pat Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro (KVSB) įsikūrimo pradžios jai vadovavusi Jūratė Grubliauskienė prieš pat naujuosius atsisveikins su ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Pogimdyvinės depresijos gniaužtuose: problema didelė, bet kreiptis pagalbos vis dar gėda

Kaune įvykusi nelaimė, kai moteris su naujagimiu nusiskandino upėje, sukrėtė visuomenę ir atskleidė nemalonią tiesą – vis daugiau moterų po ...
2022-09-27
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Klaipėdos ir Neringos savivaldybėse atliks suaugusiųjų gyvensenos tyrimą

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai informuoja, kad balandžio–birželio mėnesiais visose Lietuvos savivaldybėse bus atliekamas suaugusiųjų gyvensenos tyrimas, kuriam metodiškai ...
2022-04-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This