„Neptūnas” koncentruosis į gynybą

Sportas

Trečiadienį, 19 val., Klaipėdos „Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos turnyre savo žiūrovų akivaizdoje „Švyturio“ arenoje susitiks su Gaziantepo „Gaziantep” (Turkija) krepšininkais.

„Turkai turi ženkliai didesnį biudžetą, bet mes bandysime įrodyti, kad aikštėje žaidžia ne biudžetas, o žmonės“, – pabrėžė Kazys Maksvytis. bcneptunas,lt nuotr.

„Tai dar vienos svarbios rungtynės. Jei norime mąstyti apie kitą etapą, namuose reikia bandyti iškovoti visas pergales. Juk pats turnyro formatas įpareigoja ir daug ką pasako – iš aštuonių komandų į kitą etapą patenka tik keturios ekipos, o ne taip, kaip būdavo kituose turnyruose – iš šešių ekipų į kitą etapą patenka keturios komandos. FIBA Čempionų lygos grupės varžybų pabaigoje viską sujaukti gali, kad ir vienas, rodos, ne toks ir prasmingas pralaimėjimas. Tad stengtis ir atiduoti visas jėgas privalu kiekvienose rungtynėse. Namuose pergalės yra reikalingos lyg oras“, – akcentavo „Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Anot jo, Turkijos komanda yra labai pavojinga ir gerai puolanti krepšį.

„Galbūt jie šiek tiek silpniau ginasi ir būtent tuo mes ir turime naudotis. „Gaziantep“ komandos branduolį sudaro šeši legionieriai – penki amerikiečiai, slovėnas ir pora vietinių žaidėjų. Jie naudoja nedidelę rotaciją, bet žaidėjai gerai jaučiasi. Pirma mūsų užduotis – išspręsti klausimą, kaip sustabdyti jų puolimą. Norėtųsi, kad viskas prasidėtų nuo gynybos, nes gynyba garantuoja rezultatus. Bet, be abejo, bandysime atakuoti juos, nes žinome, kad jie gynybos srityje nėra geriausi. Turkai turi ženkliai didesnį biudžetą, bet mes bandysime įrodyti, kad aikštėje žaidžia ne biudžetas, o žmonės“, – pabrėžė K. Maksvytis.

Šiose rungtynėse „Neptūnui” dar nepadės naujokas Jerry Johnsonas. Jis iš Amerikos į Klaipėdą atskris ketvirtadienį. Žaidėjas pakeis su komanda atsisveikinusį ir Klaipėdą jau palikusį kitą amerikietį Malcolmą Armsteadą.

„Bandysime išsiversti su tais žaidėjais, kuriuos turime. Dėl Mindaugo Kačino taip pat nėra aišku, kokios jis yra žaidybinės fazės, kada grįš į žaidybinį ritmą. Juk jis nerungtyniavo nuo pat sezono pradžios. Mindaugas Kačinas jau treniruojasi su komanda visa jėga, mes jo jau netaupome, medikai leido jam rungtyniauti. Tačiau ar pasirodys aikštėje su dvikovoje su turkais 100 procentų negaliu atsakyti“, – teigė K. Maksvytis.

Tiek klaipėdiečiai, tiek turkai pirmame ture iškovojo pergales, o vėliau patyrė po pralaimėjimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This