Vėl vyks festivalis „RESTART“

Kultūra

Lapkričio 15-19 d. Klaipėdoje jau trečiąjį kartą vyks meno ir mokslo festivalis „RESTART“. Jo programoje – paskaitos, seminarai, kūrybinės dirbtuvės ir tarptautiniai projektai.

Organizatorių teigimu, pagrindiniu festivalio akcentu taps menininkų grupės TURA YA MOYA (DK/DE/GL) media meno konteinerio projektas „ANERSAAQ – šiaurės dvasia“. 20 pėdų jūrinis konteineris, kuriame įrengta medijos laboratorija, jau apkeliavo Grenlandiją, Norvegiją, Islandiją ir kitas Šiaurės šalis. Iš Aarhuso miesto Danijoje, šių metų Europos kultūros sostinės, į Klaipėdą atplauksiantis konteineris įsikurs naujojoje automobilių aikštelėje prie Klaipėdos piliavietės. Iš čia ant piliavietės pylimo kas vakarą bus rodomos vaizdo projekcijos, kuriose suksis ir mažųjų Klaipėdos kūrėjų iš A. Brako vaikų dailės mokyklos darbai. Iš Klaipėdos konteineris savaitei vyks į Liepoją (Latvija).

Festivalį vainikuos Klaipėdos miesto savivaldybės kartu su VšĮ „Klaipėdos šventės“ lapkričio 17 d. organizuojama tarptautinė konferencija „Creativity for Life“. Konferencijos tikslas – aptarti kūrybiškumo svarbą ir jo įtaką bendruomenės nariui ir visai bendruomenei. Konferencijos metu bus pristatytos skirtingų Europos ir ypač Skandinavijos šalių nacionalinės programos, skirtos kultūriniam ar kūrybiniam ugdymui, bendradarbiavimui su mokyklomis ir bendruomenėmis, aptartos jos narių įsitraukimo į naujų erdvių kūrimą galimybės, pasidalinta žiniomis ir gerąja kolegų patirtimi apie pasiektus esminius pokyčius šioje srityje.

Konferencijoje dalyvauti kviečiami nepriklausomi kultūros operatoriai, kultūros politikai ir praktikai, švietimo sektoriaus atstovai, regioninės ir vietos savivaldos atstovai, kūrybinių industrijų kūrėjai ir menininkai, plačioji visuomenė.

Dalyvavimas konferencijoje nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija iki lapkričio 13 d. elektroniniu paštu ruta@kulturosuostas.lt. Konferencija vyks lietuvių ir anglų kalbomis su sinchroniniu vertimu.

Festivalio organizatoriai – VšĮ „Klaipėdos šventės“ ir Menininkų grupė „Žuvies akis“.

Festivalio programą galite parsiųsti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šių metų kalėdinė eglutė - jau Teatro aikštėje

Kalėdinius renginius uostamiestyje organizuojanti VšĮ „Klaipėdos šventės“ pirmadienį į Teatro aikštę atgabeno šių metų kalėdinę eglutę. Ja šiemet taps Labrenciškėje, ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kviečia registruotis į didžiųjų burlaivių lenktynes

2024 m. birželio 27-30 d., po šešių metų pertraukos, į Klaipėdą sugrįžta „The Tall Ships Races“ didžiųjų burlaivių lenktynės. Tris ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This