LCC tarptautiniame universitete – studentai iš 39 šalių

Švietimas

LCC tarptautinis universitetas skelbia, kad šiais akademiniais metais sulaukė 33 proc. daugiau studentų nei pernai. Universiteto studentų gretas šiemet papildė 147 jaunuoliai. 39 proc. jų yra Lietuvos piliečiai. Iš viso čia dabar studijuoja 563 studentai.

„Džiaugiamės, kad LCC tarptautinis universitetas šiemet sulaukė tiek daug naujų studentų, nepaisant to, jog dėl mažėjančio stojančiųjų skaičiaus kitoms aukštosioms mokykloms tenka uždaryti populiarumo nesulaukusias studijų programas. Taip pat mums be galo smagu, kad LCC studentų bendruomenė tampa vis labiau tarptautiška – vien šiemet čia studijuoti atvyko jaunuoliai net iš aštuoniolikos skirtingų šalių, tarp kurių yra ir JAV, Kanada, Prancūzija, Australija. Šiuo metu universitete studijuoja trisdešimt devynių šalių atstovai, o gausiausias studentų skaičius yra iš Ukrainos, JAV, Rusijos, Gruzijos ir, be abejo, Lietuvos“, – universiteto pranešime cituojama LCC Rinkodaros skyriaus vadovė Aistė Motekaitienė.

Šiame universitete vis dar populiariausia išlieka Tarptautinio verslo administravimo bakalauro studijų programa, ją vejasi Šiuolaikinės komunikacijos bei Tarptautinių santykių ir vystymo studijų programos.

Eduarda studijuoti į LCC atvyko iš Ukrainos.

Iš Ukrainos atvykusi Eduarda atvirauja, kad ji nėra patenkinta gimtosios šalies mokyklomis bei tenykščio išsilavinimo kokybe. Dalyvaudama mokyklos mainų programoje, Eduarda apsilankė JAV ir ten išvydo kitokią kultūrą bei aukštesnį išsilavinimo lygį.

„Suprantu, kad išsilavinimas yra labai svarbus visame pasaulyje, ir kad spragos ugdymo sistemoje yra ganėtinai panašios kiekvienoje šalyje. Ukraina visai neseniai ėmė vykdyti švietimo reformą, tačiau šalis neturi pakankamai patirties. Manau, kad tik dalindamiesi patirtimi ir įvairių šalių pavyzdžiais, galime pasiekti pozityvių rezultatų. Po studijų norėčiau grįžti į gimtąją šalį ir prisidėti prie švietimo sistemos gerinimo. Labai norėčiau įkurti anglų kalbos mokymo centrą neįgaliems mokiniams“, – pasakoja Anglų kalbos ir literatūros bakalauro programos studentė.

Iš Australijos į Lietuvą studijuoti atvykęs William atskleidžia LCC pasirinkęs todėl, kad ieškojo universiteto, paremto laisvųjų menų studijų modeliu. William pripažįsta, kad ir Australijoje išsilavinimas turi spragų. Anot vaikino, mokytojai vaikus ruošia tam, kad šie išlaikytų egzaminus ir įstotų į universitetą, tačiau nėra suinteresuoti pačiu mokymosi procesu ir moksleivių individualumu bei gabumais. William labai džiaugiasi pagaliau tapęs studentu. Jis sako esantis be galo patenkintas studijuodamas įvairiatautėje aplinkoje ir tikina jau spėjęs pamilti Klaipėdą.

Australas William LCC studijuoja šiuolaikinę komunikaciją.

„Džiaugiuosi, kad LCC yra mažas universitetas – dauguma dėstytojų taip pat gyvena čia, universiteto miestelyje, yra visada pasiekiami. Jie dalyvauja universiteto renginiuose, tad studentai gali juos pažinti ne tik kaip dėstytojus, bet ir kaip draugus. Manau, kad LCC dėstytojai vertina kiekvieno individualumą, stengiasi išugdyti sėkmingus žmones, ir aš tuo labai tuo džiaugiuosi. Taip pat noriu pažinti Klaipėdą, susipažinti su vietine kultūra. Ketinu įsitraukti į Klaipėdos bendruomenės veiklas ir tapti aktyviu miestiečiu“, – dėsto William, LCC studijuojantis Šiuolaikinę komunikaciją.

Tianna į Klaipėdą atvyko iš Kanados. Ji sako be galo svajojusi pakeisti aplinką ir susipažinti su įvairių šalių kultūromis. LCC jai imponavo dėl čia puoselėjamo bendruomeniškumo, tarptautiškumo, draugiškos aplinkos.

Tianna į Klaipėdą atvyko iš Kanados.

„Išties norėjau išeiti iš komforto zonos ir atsidurti visai kitame gaublio pusrutulyje. Tai padaryti kur kas lengviau, kai taip toli nuo namų randi tarptautinį amerikietiško stiliaus universitetą, kuriame dėstoma anglų kalba. Čia galiu ne tik susipažinti su Lietuvos kultūra, bet ir su daugybės šalių kultūromis vienoje vietoje! Prieš atvykdama maniau, kad atkeliavusi į Lietuvą pradžioje jausiuosi vieniša, tačiau išties taip nenutiko – visada esu apsupta žmonių, įvairių veiklų, skirtingų kultūrų. Vos tik atvykusi pasijutau tarsi namie, tad neturėjau laiko ilgėtis Kanados“, – įspūdžiais dalijasi Tarptautinio verslo administravimo studentė.

Savo istorija pasidalijo ir Eglė, atvykusi į LCC studijuoti Tarptautinių santykių. Kai merginai buvo dešimt metų, jos šeima iš Panevėžio išvyko gyventi į JAV. Praėjus dar dešimčiai metų, mergina suprato, kad nori savo ateitį sieti su gimtąja Lietuva. Anot Eglės, grįžti į Lietuvą tikrai nėra lengva, tad amerikietiškas universitetas Lietuvoje puikiai tiko pirmiesiems žingsniams.

Lietuvaitė Eglė kartu su šeima jau kurį laiką gyveno JAV, tačiau nusprendė studijuoti Lietuvoje.

„Po daugiau nei dešimties metų gyvenimo JAV jau nebesijaučiu nei tikra lietuve, nei amerikiete – turbūt abejose šalyse jaučiuosi iš dalies emigrante. Pernai bandžiau įstoti į vieną iš Lietuvoje esančių kolegijų, tačiau galiausiai viskas susiklostė kitaip. Šiemet vėl ryžausi stoti Lietuvoje. LCC be galo mane nustebino – čia viskas kitaip, negu tikėjausi iš Lietuvoje esančio universiteto. Žmonės tokie rūpestingi ir padedantys, čia labai gera atmosfera. Universiteto miestelis išties puikus ir gerai suplanuotas – viskas yra šalia ir lengvai pasiekiama, tad atrodo, kad gyvenu vienoje didžiulėje šeimoje. Tai yra labai svarbu, kai tikroji šeima yra taip toli“, – šypsosi Eglė.

Tiesa, tėvynės ilgesį pajuto ir merginos tėvai, tad gal jau artimoje ateityje į Lietuvą grįš visa Eglės šeima.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„BioSil-Baltijos" lygos ketvirtfinalyje - užtikrintas LCC triumfas

„BioSil-Baltijos” moterų krepšinio lygos atkrintamųjų starte Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas startavo pergalingai. Uostamiesčio ekipa šeštadienį išvykoje 80:60 (28:8, 15:17, 20:15, ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

Sportas

Lengva LCC pergalė Šiauliuose

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas (19-4) šventė 19 pergalę, išvykoje 87:64 (20:9, 23:20, 17:18, 27:17) sekmadienį nugalėjęs „Šiaulių-Vilmers“ (15-9) krepšininkes. Klaipėdos ...
2024-03-03
Skaityti daugiau

Sportas

Dar vienas LCC krepšininkių triumfas prieš „Kibirkštį“

SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos lyderių mūšyje dramatišką pergalę pasiekė Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas (16-2), kuris šeštadienį išvykoje 73:71 ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This