Už nelegalių prekybą vaistais – bauda

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos pareigūnams baigus ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto vertimosi komercine veikla 34 metų amžiaus klaipėdiečiui, šiuo metu kalinčiam Norvegijoje, teismas paskyrė 2 861 Eur baudą.

Pareigūnai  vyrui buvo pareiškę kaltinimą dėl dopingo medžiagų ir vaistinių preparatų platinimo. Klaipėdietis šiuo metu Norvegijoje atlieka 8 metų laisvės atėmimo bausmę už narkotinių, psichotropinių medžiagų bei anabolinių steroidų kontrabandą ir neteisėtą disponavimą šiomis medžiagomis labai dideliais kiekiais.

Uostamiesčio policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su Norvegijos teisėsaugininkais, nustatė, kad organizuotai nusikalstamai grupuotei priskiriami asmenys Lietuvoje ir Norvegijoje platino narkotikus ir ribotos civilinės apyvartos vaistinius preparatus, kuriuos interesantai užsakinėdavo per skelbimus interneto tinklalapiuose.

Pagal užsienio kolegoms perduotą informaciją 2014 m. įtariamieji buvo sulaikyti su įkalčiais Norvegijoje. O Klaipėdos pareigūnai vyro bute rado didelį kiekį Lietuvos Respublikos vaistinių preparatų registre neregistruotų ir registruotų receptinių vaistų, kuriais kaltinamasis prekiavo, neturėdamas licencijos.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad jis gavo daugiau nei 60 000 eurų pajamų, iš kurių apie 34 000 – už parduotus vaistinius preparatus.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas baudą paskyrė baudžiamuoju įsakymu. Tyrimo metu surinkti duomenys perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai, kad ji apskaičiuotų mokesčius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

„Mėlynosios bibliotekos" projektas bus tęsiamas kitomis veiklomis

2022 metais Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka inicijavo projektą „Mėlynosios bibliotekos: organizacijos ir inovacijos mėlynajai ekonomikai ir vandens ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Rusiško kapitalo parduotuvės atidarymas naujoje vietoje ažiotažo nesukėlė

Ukrainoje uždraustas rusiško kapitalo parduotuvių tinklas „Mere” sėkmingai gyvuoja ir toliau plečia savo veiklą Lietuvoje. Pirmadienį Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Iš Švedijos keltu atplaukusį lietuvį įklampino netikras norvegiškas dokumentas

Pasieniečiai Klaipėdos jūrų uoste sulaikė keltu iš Švedijos atvykusį lietuvį, kuris patikros metu pateikė, įtariama, suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Sekmadienį Uosto ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This