Vietoje medikų pagalbos – policija

Svarbu, Sveikata

Į „Atvirą Klaipėdą” kreipėsi klaipėdietis Vasilijus, pasipiktinęs Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) Priėmimo skyrius medikų darbu. Vyrui čia galiausiai „pagalbą suteikė” ne medikai, o policininkai.

Apsilankymas Klaipėdos universitetinės ligoninės Priėmimo skyriuje klaipėdiečiui paliko itin slogų įspūdį. Deja, bet ligoninės vyr. gydytojas savo pozicijos nerado laiko išsakyti net tris dienas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Vasilijus pasakojo, kad vieną sekmadienį žaisdamas futbolą susižeidė ranką. Skausmas nepraėjo visą dieną ir naktį, tad ryte kreipėsi į polikliniką, kurioje dirba jo šeimos gydytoja. Pastaroji tądien dirbo tik po pietų, tad klinikos personalas jam esą patarė važiuoti į KUL, kur jam padarys rentgeno nuotrauką ir esant poreikiui suteiks viską pagalbą.

„Taip ir padarėme – mane nuvežė draugas. Priimamajame laukė apie 10 žmonių. Kai praėjo maždaug dvi valandos, nebetekau kantrybės ir pradėjau teirautis, kada pagaliau mane priims. Gydytojas bendravo labai nemaloniai ir pagrasino iškviesiantis apsaugą. Netrukus tai ir padarė. Tada jau apsaugos darbuotojas iškvietė policiją”, – pasakojo vyras.

Anot jo, atvykę policininkai elgėsi pagarbiai, tačiau jau teko išeiti iš ligoninės nesulaukus jokios pagalbos – tik išsiaiškinus, kad gydytojas, su kuriuo teko susidurti, esą buvo Radmilas Budrikis.

„Niekaip negaliu suprasti tokio požiūrio į pacientus. Aš tai kaip nors išgyvensiu, nors visą gyvenimą sąžiningai moku mokesčius, ir maniau, jog galiu tikėtis pagalbos tokiu atveju. Bet ką daryti senyvo amžiaus žmonėms, kurie nuleidę galvas Priėmimo skyriuje tyliai kenčia lygiai tiek pat ar dar ilgiau laukdami pagalbos?” – sakė vyras.

Pasak jo, laimei, kad vėliau jam šeimos gydytoja, pas kurią teko sugrįžti, padarius rentgeną konstatavo tik stiprų rankos sumušimą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad tądien policija iš tiesų vyko į KUL Priėmimo skyrių pagal gautą pranešimą.

„Buvo gautas iškvietimas, kad du vyrai kelia triukšmą ir bando patekti pas gydytojus į kabinetą. Atvykus patruliams buvo susitarta, kad vyrai kreipsis raštu į ligoninės administraciją ir jie pasišalino”, – informavo pareigūnė.

„Atvira Klaipėda” norėjo išklausyti ir gydytojo R. Budrikio versijos apie šį incidentą. Tačiau KUL vyr. gydytojo Vinso Janušonio sekretorė informavo, kad be pastarojo suderinimo daktarai su žiniasklaida nebendrauja ir patikino, kad V. Janušonis susisieks su žurnalistu. Deja, vyr. gydytojas to nepadarė net tris dienas, nors žurnalistas kasdien skambindavo jo sekretorei ir primindavo, jog vis laukia komentaro.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This