Muzikiniam teatrui – smūgis

Kultūra, Svarbu

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcija pradėjo strigti dar net nepasidėjusi – Klaipėdos apygardos teismas penktadienį nurodė nutraukti statybos rangovo parinkimo konkursą. Taip jis iš dalies patenkino bendrovės „LitCon“ ieškinį.

Muzikinio teatro rekonstrukcijos startas kol kas nutolo neapibrėžtam laikotarpiui. Martyno Vainoriaus nuotr.

Muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad sprendimą, ar pateikti apeliacinį skundą priims įsigilinęs į visus teismo argumentus ir įvertinęs laiko faktorių.

„LitCon“ teismui skundė kelias konkurso sąlygas. Buvo ginčijamas sprendimas tiekėjų pasiūlymus vertinti pagal ekonominio naudingumo kriterijų, tarp kurį sudarančių elementų buvo ne tik kaina, bet ir statybos darbų vykdymo metodologija. „LitCon“ teisme įrodinėjo, kad būtent šis vertinimo kriterijus yra neaiškus ir netikslus.

Teismo vertinimu, šio kriterijaus aprašymo formuluotės iš tiesų yra abstrakčios ir nekonkrečios bei nesudaro galimybės pasiūlymus vertinti objektyviai, pažeidžia tiekėjų lygiateisiškumo principą, negarantuoja viešojo pirkimo procedūrų skaidrumo ir objektyvumo.

„LitCon“ skundė ir teatro sprendimą sumažinti vienos srities vertinimo kriterijų balą. Teismo vertinimu, toks sprendimas pakeitė konkurso dalyvių padėtį ją pasunkindamas, todėl pasikeitė ar galėjo pasikeisti dalyvių skaičius, pats konkurso laimėtojas ir taip buvo nesilaikyta viešųjų pirkimų lygiateisiškumo ir skaidrumo principų.

Teismas atmetė tik „LitCon“ pretenzijas dėl konkretaus projekto brėžinių formato.

Tad teisėja Erinija Kazlauskienė pripažino minėtąsias dvi konkurso sąlygas neteisėtomis, o patį konkursą įpareigojo nutraukti. Teatras „LitCon“ taip pat turėtų atlyginti 980,21 EUR bylinėjimosi išlaidų. Tačiau toks jo sprendimas per 30 dienų dar gali būti apskųstas Apeliaciniam teismui. Kol sprendimas įsigalios, laikinosios apsaugos priemonės dėl jo procedūrų sustabdymo lieka galioti.

Teatro vadovas J. Sakalauskas „Atvirai Klaipėdai“ sakė, kad visai realu, jog bus pasinaudota apeliacijos galimybe, tačiau galutinis sprendimas bus priimtas tik įsigilinus į teismo argumentus.

„Turėsime įvertinti ir laiko faktorių, nes stoviniuoti galime dar daugių daugiausiai pusmetį – vėliau jau labai spaustų europinės paramos panaudojimo terminai. Konkursas be galo sudėtingas, dėl jo sąlygų spręsdavo specialiai sudaryta komisija, aš pats jokių sprendimų nepriimdavau, tik kartais pareikšdavau savo nuomonę, kuri tikrai nebūdavo įpareigojanti ar lemianti. Tokiam objektui tikrai nesinorėjo skelbti mažiausios kainos kriterijaus konkurso, nors jo apskundimo tikimybė ir yra mažiausia“, – sakė J. Sakalauskas, kurio vadovaujamas kolektyvas jau glaudžiasi Žvejų rūmuose.

Balandį teatro vadovas, pristatydamas teatro rekonstrukcijos projektą Seimo Kultūros komitete teigė, kad statybos kainuotų 27–28 mln. eurų. Statybos darbus, kurie turėtų trukti kelerius metus, planuota pradėti šiemet.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This