„Atlantas” vos išgelbėjo tašką

Sportas

Paskutines A lygos rungtynes savo stadione žaidęs Klaipėdos „Atlantas“ su gerbėjais atsisveikino pelnydamas tašką – Igorio Pankratjevo treniruojami klaipėdiečiai permainingame mače lygiosiomis 2:2 sužaidė su Utenos „Utenio“ komanda. Taip klaipėdiečiai išgelbėjo tašką ir viltis užimti ketvirtą vietą pirmenybėse.

alyga.lt iliustracija

alyga.lr rašo, kad energingai rungtynes pradėję „Atlanto“ futbolininkai iš karto ėmė atakuoti varžovų vartus, siųsdami kamuolį į priekį puolėjams. 15 minutę „Atlanto“ legionierius iš Baltarusijos Dmitrijus Mazalevskis galėjo išvesti šeimininkus į priekį, bet po smūgio kamuolį nuo vartų linijos atmušė Alberto Lopezas.

Visą kėlinį į priekį bėgę klaipėdiečiai neleido atsikvėpti „Utenio“ gynėjams. Puolime aktyvumu išsiskyrė Tadas Labukas. 38 minutę nuo gynėjų atitrūkęs „Atlanto“ puolėjas varžovų vartininko Luko Paukštės nepergudravo. Netrukus po T. Labuko bandymo smūgiuoti galva L. Paukštė gelbėjo savo komandą šuoliu atremdamas kamuolį.

Paskutinėmis pirmo kėlinio akimirkomis dar vieną gerą progą įmušti „sudegino“ klaipėdietis Domantas Šimkus. Gavęs Ilja Kalpačiuko perdavimą, D. Šimkus vos iš kelių metrų atstumo smūgiavo virš vartų.

Antrame kėlinyje rungtynės pasisuko priešinga kryptimi, o svarbų vaidmenį atliko po keitimo aikštėje pasirodęs „Utenio“ legionierius iš Alžyro Ali Radjelis.

50 minutę A. Radjelis sulaukė tolimo Johno Hernandezo perdavimo, pabėgo nuo gynėjų ir nukreipė kamuolį į Deivido Mikelionio ginamus vartus.

63 minutę prie antrojo „Utenio“ įvarčio svariai prisidėjo Jose Ruzas. Aikštės krašte jis perėmė kamuolį, suklaidino du gynėjus ir atliko perdavimą A. Radjeliui, kuriam beliko ramiai nukreipti kamuolį į tuščius vartus – 0:2.

Klaipėdos komandos viltis atgijo 72 minutę – uteniškių baudos aikštelėje kamuolį gavęs Markas Beneta šia proga pasinaudojo – 1:2.

Po įvarčio „Atlanto“ futbolininkai vėl perėmė iniciatyvą ir surengė varžovų vartų šturmą. Apsigynę „Utenio“ futbolininkai skubėdavo į pavojingas kontratakas. Klaipėdos ekipa išsigelbėjo tik paskutinės atakos metu, jau per pridėtą laiką. Michailas Kaliadka tolimu perdavimu pasiuntė kamuolį į „Utenio“ baudos aikštelę, o ten kilusia sumaištimi pasinaudojo ir rezultatą išlygino I. Kalpačiukas – 2:2.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

„Atlantas" iškeliauja nebūtin

Šviesaus atminimo klaipėdiečio sporto žurnalisto Algirdo Auruškevičiaus 2013 m. išleista knyga „Pradingęs Atlantas” tapo pranašiška – Klaipėdos apygardos teismas iškėlė ...
2021-07-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Klaipėdos futbolo fenomenas. Nemokam? Nenorim? Negalim?

Jau ne pirmi metai, kai Klaipėdos futbolo klubai yra netekę arba neįgauna teisės vadintis reprezentacine sporto šaka kartu prarasdami ir ...
2020-09-12
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Klaipėdos „Atlanto“ situacija – liūdna, bet ne beviltiška

Gėdingai aukščiausioje šalies futbolo lygoje žaidžiančio Klaipėdos „Atlanto“ savininkas Vidas Adomaitis turėjo pasiaiškinti uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui. Šis vylėsi, jog ...
2019-11-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This