Sankryžą reguliuos naujovišku šviesoforu

Svarbu, Transportas

Gatvių prižiūrėtojai pageidauja, kad 2019 m. planuojamoje pradėti rekonstruoti Liepų ir Joniškės gatvių sankryžoje būtų įrengtas videodetektorių valdomi šviesoforai. Dabar naudojamos į asfaltą įbetonuojamos indukcinės kilpos esą greitai susidėvi ir šviesoforai nebeveikia pagal realius transporto srautus.

Šios sankryžos rekonstrukciją kol kas numatoma pradėti tik 2019 m. Tačiau gruodį miesto Taryba turėtų tvirtinti Strateginės veiklos planą 2018-2020 metams, tad terminai dar gali pasikeisti.  Google Street View nuotr.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo teigimu, antradienį vykusio pasitarimo metu sprendžiamas klausimas dėl Joniškės ir Liepų g. sankryžos šviesoforinio reguliavimo.

„Antrojo etapo Joiniškės gatvės ir šios sankryžos rekonstrukcijos projektas rengiamas jau apie pusantrų metų. Tad „Gatvių apšvietimas” panoro pakeisti savo anksčiau išduotas sąlygas – norima, kad čia būtų įrengti videodetektoriais valdomi šviesoforai. Tam buvo pritarta. Tokia sąlyga bus nurodyta rangos darbų pirkimo metu”, – sakė V. Švedas.

Pasak jo, šiemet jau tikimasi gauti statybų leidimą. Projektą, apimantį ir Šienpjovių gatvės rekonstrukciją, kol kas numatoma pradėti tik 2019 m. Tačiau gruodį miesto Taryba turėtų tvirtinti Strateginės veiklos planą 2018-2020 metams, tad terminai dar gali pasikeisti.

„Gatvių apšvietimo” gamybos direktorius Rolandas Paulauskas aiškino, kad toks pageidavimas buvo išreikštas dėl to, kad patirtis rodė, jog alternatyva – indukcinės kilpos labai greitai nustoja tarnauti, nes jas išvažinėja sunkusis transportas, autobusai. Taip esą jau nutiko Minijos ir Baltijos prospekto sankryžoje, tad čia šviesoforai dabar veikia tik taip, kaip yra sureguliuoti, o ne pagal realius transporto srautus.

„Ne mūsų funkcija tokias kilpas tvarkyti. Čia Savivaldybė turėtų nuspręsti, kas tai turi daryti”, – sakė R. Paulauskas.

Tuo metu Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda sakė iki šiol nesulaukęs jokio pranešimo iš „Gatvių apšvietimo” apie tokią problemą.

„Išsikviesime, surengsime koliukviumą ir išspręsime šią problemą”, – sakė L. Dūda.

Pasak jo, tokios indukcinės kilpos Klaipėdoje yra tik minėtoje sankryžoje.

2 Comments

  1. Klaipis

    Todėl, kad ten tų kilpų nėra ir nebuvo. „Gatvių apšvietimas” kažką prifantazavo.

    Reply
  2. Nu čia dabar

    o kaip su indukcine kilpa Liepų ir Garažų g sankryžoje, kaip ten nuolatos išvažiuodami ir griždami į autobusų parką autobusai indukcinės kilpos autobusai neišvažinėjo…negi gali per valandą važiuojantys 5 autobusai indukcinę kilpą sugadinti. Gal gatvių apšvietimas galėtų nurodyti solidesnę priežastį, kodėl šviesoforas į realius srautus nereaguoja?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Švietimas

Hermano Zudermano gimnazija sulauks kapitalinio remonto

Klaipėdos savivaldybė paskelbė Hermano Zudermano gimnazijos pastato kapitalinio remonto darbų viešojo pirkimo konkursą. Rangovų pasiūlymų tikimasi sulaukti per mėnesį, o ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

Miestas

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Liepų gatvėje vykdomų rekonstrukcijos darbų teisėtumo

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokuroro iniciatyva pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, susijusio su ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This