Aptikta apie 6000 ekstazio tablečių ir LSD

Kriminalai ir nelaimės

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų (MDMA) platinimo labai dideliais kiekiais. Byla su keturiais įtariamaisiais perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

2017 m. sausio-balandžio mėn. uostamiesčio kriminalistai atliko sėkmingą operaciją ir sulaikė narkotines bei psichotropines medžiagas platinusius asmenis.

2017 m. žiemą pas anksčiau neteistą klaipėdietį policijos tyrėjai rado nedidelį kiekį kanapių. Įtariamasis buvo pakartotinai sulaikytas 2017 m. balandžio mėn. Nustatyta, kad jis neteisėtai disponavo psichotropine medžiaga – metamfetaminu.

2017 m. balandžio mėn. teisėsaugininkai atliko kratą pas anksčiau už kaimyno nužudymą ir viešosios tvarkos pažeidimą teistą Tauralaukio gyventoją. Kratos metu paimtos 83 ekstazio tabletės.

Tą pačią dieną buvo sulaikytas ir su organizuotu nusikalstamumu siejamas, Lietuvoje, Danijoje bei Olandijoje už turto pasisavinimą ir nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą teistas klaipėdietis.

Jo tėvui priklausančio negyvenamojo namo rūsyje aptikti labai dideli narkotikų kiekiai: apie 5900 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA, ir 50 „markučių“ su psichotropine medžiaga – LSD. Kvaišalų aptikta ir kaltinamojo gyvenamojoje vietoje.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti keturi asmenys. Du iš jų kaltinami platinę narkotikus, taip pat ir labai dideliais kiekiais. Vieno asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas ir užbaigtas supaprastinto proceso tvarka.

Du kvaišalų platinimu kaltinami asmenys yra suimti.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų  nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, kuris palaikys valstybinį kaltinimą teisme.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų, praneša Klaipėdos AVPK.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikyti du asmenys, įtariami disponavę dideliu kiekiu narkotinių medžiagų

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė du asmenis, įtariamus neteisėtu disponavimu dideliu narkotinių (psichotropinių) medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti. Ikiteisminis ...
2022-06-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Baigtas didelės apimties tyrimas dėl narkotikų platinimo

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atliko didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo. 2020 m. spalio – ...
2021-08-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Byla dėl didelio kiekio kvaišalų iškeliavo į teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje pusamžiui ...
2021-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This