Apie sporto kompleksą – su ledo ritulio žvaigždėmis

Sportas, Svarbu

Jau po poros metų Klaipėda galėtų tapti regiono ledo ritulio treniruočių stovyklų centru – tokia vizija su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku ketvirtadienį pasidalijo garsiausi Lietuvos ledo ritulininkai Dainius Zubrus ir Darius Kasparaitis.

D. Zubrus ir D. Kasparaitis bendrų pietų su meru metu aptarė ledo ritulio ateitį regione.

Stipriausioje pasaulio lygoje NHL dalį savo įspūdingų karjerų praleidę atletai aktyviai domisi, kaip Klaipėdoje sekasi vystyti universalaus sporto komplekso, kuriame būtų ir dvi ledo rituliui tinkamos aikštelės, projektą.

Šį objektą privataus investuotojo lėšomis ketinama statyti Paryžiaus Komunos gatvėje, priešais Klaipėdos futbolo mokyklą.

Kitos komplekso patalpos būtų pritaikytos žaisti krepšiniui, rankiniui, salės futbolui, skvošui, tinkliniui, tenisui, badmintonui. Ledo aikštelėse taip pat galėtų treniruotis dailiojo ir greitojo čiuožimo, akmenslydžio atstovai.

Ledo ritulininkams projekto eiga itin aktuali, mat vienintelėje čiuožykloje Klaipėdoje – prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ – visi norintieji jau seniai neišsitenka.

Gali tapti ledo ritulininkų traukos centru

Lietuvos vaikams labdaros ir paramos fondus anksčiau įsteigę D. Zubrus ir D. Kasparaitis tikina, kad naujos arenos būtų ne tik puiki bazė pradedantiesiems  ledo ritulininkams ruošti, bet padėtų miestui sugrįžti į šios sporto šakos elitą: abu sportininkai puikiai prisiminė laikus, kai šalyje karaliavo legendinė Klaipėdos komanda „Baltija“.

Be to, anot jų, uostamiestis turi puikius šansus tapti ledo ritulininkų traukos centru ne sezono metu: esą vasarą visoje Europoje trūksta fizinio pasirengimo stovyklų.

„Man atrodo, kad treniruotis ne sezono metu čia mielai važiuotų ne tik Rusijos, bet ir dalies Europos ledo ritulininkai. Iš rusų teko girdėti neoficialias kalbas apie tai, jog fizinio parengimo treniruotėms sąlygos pajūryje yra idealios, yra kita infrastruktūra“, – sakė D. Kasparaitis.

„Jau buvo svarstoma idėja tokiu centru paversti Elektrėnus – šiame mieste yra geri ledo rūmai, tačiau nėra viešbučių, o jūs viską turite. Pusė Europos galėtų čia važiuoti“, – antrino D. Zubrus.

Ledo ritulio žvaigždės V. Grubliausko teiravosi, kokioje stadijoje šiuo metu yra naujojo komplekso statybų projektas.

„Šiuo metu vyksta žemės sklypo perėmimo darbai, juos užbaigus sektų visos kitos procedūros. Jas įmanoma pradėti lygiagrečiai, tačiau, užuot važiavę maksimaliu greičiu, pasirinksime saugų greitį“, – metaforiškai projekto eigą apibūdino meras.

Pagal optimistinį variantą, nuo šios dienos biurokratinės procedūros užtruktų metus, dar tiek laiko prireiktų statyboms.

Kompleksas kainuotų 10-11 mln. eurų, pinigų statyboms iš savivaldybės neprašoma, tačiau miestui būtų sudarytos sąlygos objektą perimti per 15 metų nuo jo pastatymo.

Susitikime taip pat dalyvavę asociacijos „Hockey Lietuva” atstovai patikino, kad investuotojas yra pasiruošęs imtis statybų ir jas užbaigtų per numatytą terminą.

Beje, abi ledo ritulio žvaigždes bus galima išvysti penktadienį Klaipėdoje prasidedančiame tarptautiniame ledo ritulio turnyre „CROWNS Baltic Challenge cup 2017“, kuriame dalyvaus Lietuvos ir  Estijos nacionalinės vyrų rinktinės, Ukrainos eksperimentinė vyrų rinktinė ir Latvijos čempionato klubų rinktinė.

45 metų D. Kasparaičiui tai bus oficialus debiutas Lietuvos rinktinėje. D. Zubrus kovas ant ledo stebės iš tribūnų.

Turnyras vyks „Švyturio“ arenoje.

Savaitgalį ant arenoje išlieto ledo vyks ir Lietuvos čempionato varžybos: šeštadienį 20 val. Klaipėdos „Baltija“ žais su Vilniaus „Hockey Punks“, o sekmadienį tuo pačiu metu klaipėdiečiai lazdas surems su kita sostinės ekipa „Geležinis vilkas“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This