Diena su teisėju Klaipėdos teisme

Miestas

Lietuvos teismai drauge su didžiausiais šalies universitetais – Vilniaus universitetu, Mykolo Romerio universitetu, Vytauto Didžiojo universitetu – teisės ir žurnalistikos studentus jau ketvirtus metus kvietė dalyvauti projekte „Diena su teisėju 2017“. Projekto metu studentai gavo unikalią galimybę iš arti pamatyti, kaip atrodo teisėjo darbo diena, koks yra jo darbas ne tik visiems matomoje teismo posėdžių salėje, bet ir užvėrus jos duris.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme Vilniaus universiteto Teisės fakulteto pirmo kurso studentas klaipėdietis Deividas Jokšas visą darbo dieną praleido su teismo pirmininku Svajūnu Bliudsukiu. Diena prasidėjo nuo susipažinimo su teismo teisėjais, personalu, vėliau studentas dalyvavo teismo pirmininko nagrinėjamos baudžiamosios bylos teismo posėdyje. „Niekuomet negalvojau, kad teismo posėdžio metu teisėjui reikia turėti šitiek kantrybės ir įgūdžių norint sukontroliuoti visą procesą, maniau, kad viskas vyksta kiek kitaip. Pasirodo, teisėjas turi išklausyti visus argumentus ir nuspręsti priimti ar nepriimti bylai teikiamus dokumentus, kurie, atrodė, niekada nesibaigs“, – po teismo posėdžio sakė D. Jokšas.

Nors D. Jokšas gimė Klaipėdoje, studijas pasirinko sostinėje ir dabar džiaugėsi galimybe grįžti į gimtąjį miestą bei visą dieną praleisti su teismo pirmininku, iš arti pamatyti teismo darbo virtuvę. Studentas juokavo manęs, kad teismo darbuotojai visada rimti ir susikaupę, tačiau pamatė, kad jie tokie patys žmonės, kaip ir visi, kurie juokauja, turi įvairių laisvalaikio užsiėmimų, inovatyvių idėjų ir linksmą laisvalaikį.

„Toks projektas yra galimybė teisę studijuojančiajam jau pirmame kurse pamatyti, kas laukia, pasirinkus teisėjo profesiją bei gauti atsakymus į visus rūpimus klausimus iš pirmų lūpų. Galiu pasakyti, kad augantys teisininkai yra tikrai gabūs ir žingeidūs, kas be jokių abejonių jiems padės ateityje siekiant savo užsibrėžtų tikslų“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos miesto apylinkės teismo pirmininkas S. Bliudsukis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Teismas duris atvėrė pradinukams

Konstitucijos dieną Klaipėdos miesto apylinkės teisme lankėsi Klaipėdos licėjaus antrokai. Paminėti Lietuvos Konstitucijos 25-ojo gimtadienio mažieji sugužėjo su dovanomis: kiekvienas ...
2017-10-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This