Pakeliui į mokyklą įklimpo purve

Fotoreportažai, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ketvirtadienio rytas  vos nesibaigė tragedija vienai Prano Mašioto  progimnazijos ketvirtokei.  Pakeliui  į mokyklą mergaitė nusprendė  sutrumpinti kelią ir patraukė tiesiai per šalia mokyklos esančią Sąjūdžio parko statybvietę. Pelkėtoje ir buldozerių išvažinėjote buvusioje pievoje, virtusioje pačia tikriausia marmalyne, ketvirtokė taip įklimpo į purvą, kad nebepajėgė ištraukti kojų.  Mergaitę  apėmė panika, ji verkdama ėmė šauktis pagalbos.

Mergaitė į purvą įklimpo šalia šio laikino lieptelio, per kurį pašaliniams vaikščioti draudžiama, Palmiros Mart nuotr.

Kaip „Atvirai Klaipėdai” sakė  Prano Mašioto progimnazijos socialinė pedagogė Sandra Kavolienė, iš purvo mergaitę ištraukė  visai svetima moteris, ėjusi pro šalį.  Pamatę nelaimę, subėgo ir daugiau žmonių, jie siūlė savo pagalbą, bet jos neprireikė.  Atskubėjusios mokyklos pedagogės ketvirtokę parsivedė  į patalpas ir bemat iškvietė namiškius.  Netrukus mergaitę pasiėmė ir namo išsivežė močiutė. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, mergaitė buvo įsmukusi į purvą beveik iki juosmens.

Pasak S. Kavolienės, mokinė  fiziškai nenukentėjo, tik labai išsigando. Socialinė pedagogė nemano, jog dėl to yra kalti Sąjūdžio parką  tvarkantys  rangovai. Pedagogės teigimu, visa statybų aikštelė  aptverta „stop” juostomis, pilna įspėjamųjų ženklų. Pedagogai  esą irgi nuolat moksleivius perspėja nesiartinti prie statybvietės.

„Bet vaikai yra vaikai, jie smalsūs, nelabai galvojantys, ką daro. Jei būčiau vaikas, aš net bijočiau prie tokios vietos artintis”, – sakė S. Kavolienė.

Statybų aikštelė virto purvynu

Pietinėje miesto dalyje jau maždaug pusmetį intensyviai vykdomas  vadinamasis antrasis Sąjūdžio parko sutvarkymo etapas. Šiuo metu čia daugiausiai pluša traktorininkai, lygindami netoli Juozapo Darbininko bažnyčios buvusią kalvą. Šioje vietoje bus įrengta aktyvaus sporto ir poilsio zona, kuri gerokai praplės prieš keletą metų jau sutvarkytą šalia esantį ir vietos gyventojų pamėgtą Sąjūdžio parką.

Naujoje vietoje planuojama įrengti riedlenčių, riedučių ir BMX dviračių parką, žaidimų aikštelę vaikams, šunų vedžiojimo aikštelę, nutiesti naujus pėsčiųjų ir dviračių takus, įrengti amfiteatrą ir kt.

Kol vyksta parengiamieji darbai, jau kelis mėnesius teritorija tarp „Pajūrio“ ir P. Mašioto progimnazijų yra virtusi pačiu tikriausiu purvynu. Nors ji yra aptverta „stop“ juostomis, savaitgaliais neretai čia galima pamatyti ekstremalių pojūčių išsiilgusius paauglius, maknojančius po purvą ir pelkes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”6107,6108,6109,6082,6110,6111,6112,6113,6116,6153,6115″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Rasa

    Purvynai, apdainuoti dar K Donelaičio. Tik pradinukei, pedagogams ir mergaitės artimiesiems ne „Metų” poezija galvoje, o mažini, nesibaigiantys nepatogumai ir pavojai…

    Reply
  2. mama

    Puiki ta moteris, ištraukusi mergaitę. Sakė, net mergaitės batai liko purvyne. O šalia mokyklos neužtenka stop juostų.ypač kai statybos verda tarp mokyklų.
    statybinė organizacija labai plačiai išvažinėja, nepaliko net šaligatvio, einantiems nuo Simonaitytės gatvės nėra net laikinos perėjos ir vaikai neretai įmaknoja į purvą. gatve eiti pavojinga.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This