Primenama apie prievolę deklaruoti gyvenamąją vietą

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija primena miesto gyventojams, kurie buvo įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą iki 2016-01-01 (buvo deklaravęsi „prie Savivaldybės”), kad jie privalo iki 2018 m. sausio 1 d. nustatyta tvarka deklaruoti savo realią gyvenamąją vietą.

O iš tiesų neturintys gyvenamosios vietos (benamiai, taip pat asmenys, palikę vaikų globos namus ar šeimyną, atliekantys bausmę pataisos įstaigose ar laikomi tardymo izoliatoriuose bei tie, kurie teismo sprendimu gydomi specializuotuose psichikos sveikatos įstaigose) turi iš naujo pateikti prašymus įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą. Neatlikus šių veiksmų grės perspektyva netekti įvairios socialinės paramos, nes pagal galiojančius teisės aktus norint ją gauti yra privaloma deklaruoti gyvenamąją vietą.

Klaipėdos mieste iki šiol dar yra apie 7,5 tūkst. asmenų, nurodžiusių, „gyvenančių prie Savivaldybės”.  Tad perspėjama, kad metų gale gali susidaryti interesantų eilės.

Gyvenamąją vietą deklaruoti galima atvykus į Socialinių reikalų departamento Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus Gyvenamosios vietos deklaravimo poskyrį adresu S. Šimkaus g. 11, 1 kab. (interesantai priimami pagal išankstinę registraciją, registruotis galima tel. (8 46 ) 39 61 02, el. paštu egle.kaire@klaipeda.ltdana.zemguliene@klaipeda.lt.). Taip pat gyvenamąją vietą greitai ir patogiai galima deklaruoti elektroniniu būdu (http://www.epaslaugos.lt).

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Primena gyvenamosios vietos deklaravimo pasikeitimus

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija primena, kad nuo sausio 1-osios įsigaliojo nauja Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo redakcija, pagal kurią „prie savivaldybių” ...
2018-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This