Tauralaukyje – daugiau vietų tik darželinukams?

Švietimas

Klaipėdos savivaldybė ketina pradėti procedūras dėl Tauralaukio progimnazijos rekonstrukcijos – ketinama įrengti patalpas, kuriuose bus įrengtos 135 papildomos vietos darželinukams. Tačiau kai kuriems politikams kyla įtarimų, kodėl sprendimų projekte nekalbama apie pačios progimnazijos likimą.

Google Street View nuotr.

Savivaldybė šios progimnazijos rekonstrukcijai ketina prašyti Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinės paramos, tad miesto Taryba turi suteikti atitinkamus įgaliojimus.

Politikams pateikto sprendimo projekte rašoma, kad rekonstravus progimnazijos pastatą bei prie jo pristačius priestatą, bus įkurtos 135 naujos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vietos. Iš viso rekonstruotame pastate su priestatu planuojama ugdyti 190 tokių vaikų, nes dabar čia yra 55 darželinukų vietos.

„Vaikams bus nupirkti nauji, darželio veikloms skirti baldai bei įranga. Projekto metu taip pat bus sutvarkytas sklypas, įrengti pėsčiųjų takai vaikams, vaikų žaidimų aikštelės su vaikų žaidimų aikštelių įranga”, – rašoma projekte.

Bendra preliminari projekto vertė – 1,448 mln. eurų. Iš jų 879 075 tikimasi sudarys ES lėšos.

Trečiadienį svarstant šį klausimą miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitete kai kuriems jo nariams kilo klausimų, kodėl kalbama tik apie ikimokyklinukus, o koks būsiąs mokinių likimas?

Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė tikino, kad dabar kalba eina tik apie pirmąjį etapą, o mokyklos klausimai esą bus sprendžiami vėliau. Tačiau konservatoriaus Arūno Barbšio tai neįtikino ir jis balsuojant susilaikė.

„Kol progimnazijos klausimas lieka pakibęs ateityje, aš susilaikau”, – motyvavo jis.

Žinia, pernai Savivaldybė buvo sugalvojusi statyti naują pastatą teritorijoje tarp Kadagių, Eglių ir Jaunimo gatvių, pritaikant jį ikimokykliniam, priešmokykliniam ir pradiniam ugdymui, o 5-8 klases kaip Tauralaukio progimnazijos skyrių perkelti į kurį nors kitą pastatą šiaurinėje miesto dalyje. Tačiau mokyklos bendruomenei ir daliai politikų pasipriešinus idėjai leisti mokyklai dirbti dviejose vietose, tokio klausimo svarstymas buvo išbrauktas iš 2016-ųjų balandį vykusio miesto Tarybos posėdžio.

Pernai vasarą jau buvo nuspręsta Žolynų kvartale statyti naują mokyklą, kurią lankytų ne tik visi Tauralaukio, bet ir kitų šiaurinės miesto dalies rajonų gyventojų vaikai. Tačiau tokiam sprendimui dabar priešinasi Žolynų kvartalo bendruomenė, nors tokia mokykla jau projektuojama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This